• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Žluté koláčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 100
      g mleté ořechy
    • 80
      g cukr
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek větší
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • hnědý rum
    • 1
      hrst strouhané ořechy + na obalení

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme nepolevovanou stranou k sobě krémem, krémem potřeme i okraje koleček, které obalíme ve strouhaných oříšcích.
2
Poleva: utřeme žloutky s cukrem asi 8 minut.
3
Náplň: utřeme máslo s cukrem, přidáme rum a strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 3. 2. 2008 13:19

    Naprosto skvělé cukroví ... velice chutné ... a celkem bez práce ... za jedna

  • Hana Štricková | 1. 2. 2008 13:16

    Nápad s barvivem do polevy se mi zdá OK, protože tak výborné pečivo by si zasloužilo také výborně vypadat :-).

  • hanulka | 8. 1. 2008 18:36

    dělala jsem kolečka, trošku silnější a bylo to výborné cukroví. Natírala jsem normálním kulatým nožem, nebyl problém

  • Hela - | 8. 1. 2008 15:30

    Marsí, já to natírala širokou silikonovou mašlovačkou a ten problém nebyl v polevě, ale v tom, že těsto bylo slabé a ve tvaru kytiček moc nedrželo na plechu a zvedalo se za mašlovačkou, protože poleva je dost hustá. A pak byl problém ty kytičky vytvarovat znovu do kytiček, aby to nebyly zrůdičky a šlo to pak po dvou slepit.

  • Hela - | 8. 1. 2008 14:29

    No práce s kytičkami byla děsná. Ale spíš mě vadilo, že po upečení byla poleva dost nevýrazná a nebyl celkem moc vidět rozdíl mezi těmi kytičkami s polevou a bez ní. Syrové to vypadalo barevnější než upečené. Příště to zkusím nějak zvýraznit přidáním šafránu nebo žlutého barviva.

  • Marsí | 8. 1. 2008 12:42

    Helo a Haničko, já polevu nebo na skořicové hvězdičky sněhovou hmotu natírám tlustším kulatým štětcem, jaký děti používají ve škole na kreslení s vodovýma barvama. Jde to dobře od ruky, zkuste...:-)

  • Hanička | 8. 1. 2008 07:20

    Helo,obdivuji vaši variantu s kytičkami, musela to být hrozná práce s mazáním polevy.Já volila šestihranné cukroví a protože trpělivosti nemám nazbyt, poleva skončila ve tvaru kolečka.

  • Hela - | 5. 1. 2008 17:48

    Vymyslela jsem, že místo koláčků budu vykrajovat kytičky s vykrojeným středem. Krásně to vypadalo ale bylo dost pracné natírat na syrové těsto polevu. Po upečení byly křehké a po naplnění krémem do druhého dne měkké.

  • Dajdy | 28. 12. 2007 18:18

    letos je to moje nejlepší cukroví, doporučuji

  • Hanička | 28. 12. 2007 12:01

    Obnovovala jsem "vozový park" vánočního cukroví v naší rodině a zvolola jsem mimo jiné i tento druh. Výsledek je vynikající. Cukroví dostane tu čest být zařazeno i pro příští vánoce.MŇAM.

  • Anonym | 19. 1. 2007 17:53

    Pochoutka, ještě te´d se mi zbýhají sliny

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:29

    Pekla jsem a dávám za 1***. Jedno z nejlepších ,co jsem letos pekla.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 07:19

    Piekla som kolieska asi 2 týždne pred Vianocami, plnila asi 4 dni pred nimi. Krásne zmäkli, boli neskutočne dobré. A určite ich budem piecť aj tohto roku, pretože majú inú chuť ako ostatné a pečivo je potom rôznorodé. Pani Vencová má pravdu, nech bude pečivo akékoľvek tvrdé, krémom krásne zvláčneje. Chyba musela byť inde.

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 13:12

    Hm. Tak pak jsou "padlí na hlavu" statisíce lidí žijících v panelácích a bez balkonů, když si dovolí péct cukroví. A přeberte si to jak chcete.............

  • Anonym | 4. 2. 2006 12:10

    Paní Tichá je snad logické, že nebudu peřivo uskladňovat v suchém teplém bytě, to bych byla padlá na hlavu

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 11:02

    Je možné, že má "anonym" v bytě příliš suchý vzduch. Pak se stane, že se cukroví nenaleží. Proto není hned nutné se do něj navážet.

  • Vlasta Vencová | 3. 2. 2006 19:56

    Anonymovi: Tento recept dělám pravidelni již několik let, mému okolí chutná a nikdy se mi nestalo, že by byly dortíky tvrdé a neproležely by se. Jsou naopak velmi křehké a při uskladňování a po slepení se mi někdy spíže rozleží až moc, tak nevím, kde se Vám stala chyba. I kdybyste nesprávně pekla a pečivo moc vysušila, tak se náplní rozhodně rozleží.

  • Naďa | 3. 2. 2006 16:37

    Tak to se mi taky nezdá,že by nezměklo.Já měla spíš opačný problém,křehoučké,jen se rozsýpaly.Možná jste se fakt,anonyme,přehlídla při odvažování ingrediencí,jinak to není možné.Další možnost je ta,že jste chtěla pohanět,aniž byste vyzkoušela!

  • Anonym | 2. 2. 2006 19:07

    To není možné, že by Vám toto cukrové nezměklo ani když jste ho naplnila krémem, to musela být nějaká chyba v přípravě, to se mi nikdy nestalo, je vynikající

  • Aja | 2. 2. 2006 19:06

    Anonyme, to jste asi nějak špatně upekl. Tenhle recept je vynikající, jsou krásně křehoučké a náplň je výrazně ochutí, no nevím každý má jinou chuť, ale já tohle cukroví považuji za jedno z nejlepších

  • Anonym | 2. 2. 2006 11:04

    dost tvrde, nezmeklo ani casem, ani kremem.

  • Alis | 5. 1. 2006 18:53

    Vynikající, zařazuji do oblínených receptů a dávám 1 s hvězdičkou

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 11:51

    Boli vynikajúce. Odteraz ich budem piecť každé Vianoce.Za 1.

  • Alina | 21. 11. 2005 17:02

    Vynikající, všem mlsným doporučuji

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 18:56

    Také dělám na Vánoce, je to naše oblíbené cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Strouhané ořechy Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Kachna na medu

Kachna na medu

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
29
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact