• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Žluté koláčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 100
      g mleté ořechy
    • 80
      g cukr
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek větší
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • hnědý rum
    • 1
      hrst strouhané ořechy + na obalení

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme nepolevovanou stranou k sobě krémem, krémem potřeme i okraje koleček, které obalíme ve strouhaných oříšcích.
2
Poleva: utřeme žloutky s cukrem asi 8 minut.
3
Náplň: utřeme máslo s cukrem, přidáme rum a strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 3. 2. 2008 13:19

    Naprosto skvělé cukroví ... velice chutné ... a celkem bez práce ... za jedna

  • Hana Štricková | 1. 2. 2008 13:16

    Nápad s barvivem do polevy se mi zdá OK, protože tak výborné pečivo by si zasloužilo také výborně vypadat :-).

  • hanulka | 8. 1. 2008 18:36

    dělala jsem kolečka, trošku silnější a bylo to výborné cukroví. Natírala jsem normálním kulatým nožem, nebyl problém

  • Hela - | 8. 1. 2008 15:30

    Marsí, já to natírala širokou silikonovou mašlovačkou a ten problém nebyl v polevě, ale v tom, že těsto bylo slabé a ve tvaru kytiček moc nedrželo na plechu a zvedalo se za mašlovačkou, protože poleva je dost hustá. A pak byl problém ty kytičky vytvarovat znovu do kytiček, aby to nebyly zrůdičky a šlo to pak po dvou slepit.

  • Hela - | 8. 1. 2008 14:29

    No práce s kytičkami byla děsná. Ale spíš mě vadilo, že po upečení byla poleva dost nevýrazná a nebyl celkem moc vidět rozdíl mezi těmi kytičkami s polevou a bez ní. Syrové to vypadalo barevnější než upečené. Příště to zkusím nějak zvýraznit přidáním šafránu nebo žlutého barviva.

  • Marsí | 8. 1. 2008 12:42

    Helo a Haničko, já polevu nebo na skořicové hvězdičky sněhovou hmotu natírám tlustším kulatým štětcem, jaký děti používají ve škole na kreslení s vodovýma barvama. Jde to dobře od ruky, zkuste...:-)

  • Hanička | 8. 1. 2008 07:20

    Helo,obdivuji vaši variantu s kytičkami, musela to být hrozná práce s mazáním polevy.Já volila šestihranné cukroví a protože trpělivosti nemám nazbyt, poleva skončila ve tvaru kolečka.

  • Hela - | 5. 1. 2008 17:48

    Vymyslela jsem, že místo koláčků budu vykrajovat kytičky s vykrojeným středem. Krásně to vypadalo ale bylo dost pracné natírat na syrové těsto polevu. Po upečení byly křehké a po naplnění krémem do druhého dne měkké.

  • Dajdy | 28. 12. 2007 18:18

    letos je to moje nejlepší cukroví, doporučuji

  • Hanička | 28. 12. 2007 12:01

    Obnovovala jsem "vozový park" vánočního cukroví v naší rodině a zvolola jsem mimo jiné i tento druh. Výsledek je vynikající. Cukroví dostane tu čest být zařazeno i pro příští vánoce.MŇAM.

  • Anonym | 19. 1. 2007 17:53

    Pochoutka, ještě te´d se mi zbýhají sliny

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:29

    Pekla jsem a dávám za 1***. Jedno z nejlepších ,co jsem letos pekla.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 07:19

    Piekla som kolieska asi 2 týždne pred Vianocami, plnila asi 4 dni pred nimi. Krásne zmäkli, boli neskutočne dobré. A určite ich budem piecť aj tohto roku, pretože majú inú chuť ako ostatné a pečivo je potom rôznorodé. Pani Vencová má pravdu, nech bude pečivo akékoľvek tvrdé, krémom krásne zvláčneje. Chyba musela byť inde.

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 13:12

    Hm. Tak pak jsou "padlí na hlavu" statisíce lidí žijících v panelácích a bez balkonů, když si dovolí péct cukroví. A přeberte si to jak chcete.............

  • Anonym | 4. 2. 2006 12:10

    Paní Tichá je snad logické, že nebudu peřivo uskladňovat v suchém teplém bytě, to bych byla padlá na hlavu

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 11:02

    Je možné, že má "anonym" v bytě příliš suchý vzduch. Pak se stane, že se cukroví nenaleží. Proto není hned nutné se do něj navážet.

  • Vlasta Vencová | 3. 2. 2006 19:56

    Anonymovi: Tento recept dělám pravidelni již několik let, mému okolí chutná a nikdy se mi nestalo, že by byly dortíky tvrdé a neproležely by se. Jsou naopak velmi křehké a při uskladňování a po slepení se mi někdy spíže rozleží až moc, tak nevím, kde se Vám stala chyba. I kdybyste nesprávně pekla a pečivo moc vysušila, tak se náplní rozhodně rozleží.

  • Naďa | 3. 2. 2006 16:37

    Tak to se mi taky nezdá,že by nezměklo.Já měla spíš opačný problém,křehoučké,jen se rozsýpaly.Možná jste se fakt,anonyme,přehlídla při odvažování ingrediencí,jinak to není možné.Další možnost je ta,že jste chtěla pohanět,aniž byste vyzkoušela!

  • Anonym | 2. 2. 2006 19:07

    To není možné, že by Vám toto cukrové nezměklo ani když jste ho naplnila krémem, to musela být nějaká chyba v přípravě, to se mi nikdy nestalo, je vynikající

  • Aja | 2. 2. 2006 19:06

    Anonyme, to jste asi nějak špatně upekl. Tenhle recept je vynikající, jsou krásně křehoučké a náplň je výrazně ochutí, no nevím každý má jinou chuť, ale já tohle cukroví považuji za jedno z nejlepších

  • Anonym | 2. 2. 2006 11:04

    dost tvrde, nezmeklo ani casem, ani kremem.

  • Alis | 5. 1. 2006 18:53

    Vynikající, zařazuji do oblínených receptů a dávám 1 s hvězdičkou

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 11:51

    Boli vynikajúce. Odteraz ich budem piecť každé Vianoce.Za 1.

  • Alina | 21. 11. 2005 17:02

    Vynikající, všem mlsným doporučuji

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 18:56

    Také dělám na Vánoce, je to naše oblíbené cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Strouhané ořechy Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

325
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jana Adamcová o manželově nové přítelkyni: Je to rodinná známá!

Jana Adamcová o manželově nové přítelkyni: Je to rodinná známá!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact