• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové řezy jako vánek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte-li rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli, pak vám vynikající řezy z listového těsta a lahodného žloutkového krému přijdou jistě vhod. Jsou lehké jako vánek a se stejnou lehkostí také zmizí z talířů. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Míša řezy

Suroviny

10 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • moučkový cukr na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut. Pláty těsta nechte úplně vychladnout.

RADA: Základní linecké těsto

2
Do kastrolu nalijte 400 ml mléka, vsypte vanilkový a třtinový cukr a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Vlijte do horkého mléka a stále šlehejte dokud krém nezhoustne. Nyní kastrol odstavte.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do stále horkého krému. Na povrch krému přitiskněte vychladnout. potravinovou fólii a nechte Jeden plát těsta potřete žloutkovým krémem, přiklopte druhým a nechte dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Řezy krájejte ostrým tenkým nožem.

RADA: Šlehání sněhu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Třtinový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

39
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
14
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
13
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
Žloutkové penízky
Žloutkové penízky
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact