• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové řezy jako vánek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte-li rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli, pak vám vynikající řezy z listového těsta a lahodného žloutkového krému přijdou jistě vhod. Jsou lehké jako vánek a se stejnou lehkostí také zmizí z talířů. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Míša řezy

Suroviny

10 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • moučkový cukr na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut. Pláty těsta nechte úplně vychladnout.

RADA: Základní linecké těsto

2
Do kastrolu nalijte 400 ml mléka, vsypte vanilkový a třtinový cukr a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Vlijte do horkého mléka a stále šlehejte dokud krém nezhoustne. Nyní kastrol odstavte.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do stále horkého krému. Na povrch krému přitiskněte vychladnout. potravinovou fólii a nechte Jeden plát těsta potřete žloutkovým krémem, přiklopte druhým a nechte dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Řezy krájejte ostrým tenkým nožem.

RADA: Šlehání sněhu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Třtinový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Cookies chip

Cookies chip

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

49
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
41
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
35
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

Pohřeb zpěváka Karla Bláhy (†77): Rozloučení plné hvězd! Sobota za sebe poslal náhradu

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
Žloutkové penízky
Žloutkové penízky
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact