• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové řezy jako vánek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte-li rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli, pak vám vynikající řezy z listového těsta a lahodného žloutkového krému přijdou jistě vhod. Jsou lehké jako vánek a se stejnou lehkostí také zmizí z talířů. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Míša řezy

Suroviny

10 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • moučkový cukr na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut. Pláty těsta nechte úplně vychladnout.

RADA: Základní linecké těsto

2
Do kastrolu nalijte 400 ml mléka, vsypte vanilkový a třtinový cukr a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Vlijte do horkého mléka a stále šlehejte dokud krém nezhoustne. Nyní kastrol odstavte.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do stále horkého krému. Na povrch krému přitiskněte vychladnout. potravinovou fólii a nechte Jeden plát těsta potřete žloutkovým krémem, přiklopte druhým a nechte dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Řezy krájejte ostrým tenkým nožem.

RADA: Šlehání sněhu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Třtinový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

47
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
Žloutkové penízky
Žloutkové penízky
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact