Ja to pecu na 120 a i tak to trva min.pul hodiny...kazda trouba to ma jinak
Me to chutna vic jak rakvicky...ono hodne zalezi na pomeru cukru a vajec...ja delat 120 gramu cukru 2 zloutky a v troube na 120 ca pul hodiny az 40 minut kdyz jsem je delala poprve tak uz ani nevim v jakem pomeru jsem to udelala ale kdyz jsem to vytahla z trouby tak to silene smrdelo ze jsem myslela ze hodim savli..nechala jsem to vychladnout protoze jsem si rikala ze horke to prece nebudu hazet do kose, ze to je nebezpecny...a kdyz to vychladlo tak byl ten smrad temer pryc tak jsem si rekla ze to ochutnam a byla jsem nadsena...bylo to ale hodne tmavy...ted mame jinou trouby a v te to zase trva silene dlouho
Výborné a jednoduché, jen hodně sladké, ale o Vánocích si zamlsá každý a nerozumím té pětce v hodnocení :-( .
Letos jsem pekla poprvé, a rodina se po nich mohla utlouct! Dávala jsem do formiček - rozpustila jsem máslo, nechala krapánek ztuhnout a pak jsem vzala štěteček, který se používá na potírání masa při grilování, namočila do másla a formičky pořádně vymazala. Asi by šel taky použít sprej na vystříkání plechu, ale to jsem nezkoušela. Formičky jsem vyklepávala, když byly úplně vychladlé. Z asi čtyřiceti kousků se mi jich "rozklížilo" jen pět... I tak jsem byla příjemně překvapená. Příště zkusím část dávat na papír lžičkou a slepovat. Dávám za jedna a všem přeju dobrou chuť, ať mlsáte cokoliv!
Musíš péct fak hodně pomalu...já to pekla asi 15 min na malinkato a jsou fakt super. Ze začátku jsem se na to dívala a bylo to taky jen na povrchu, tak jsem to tam ještě chvilku nechala a bylo to...:o)))
Zkoušela jsem letos a úplně supr...všem z rodiny to chutná a fakt je jak rakvičky....:o)))mňam... :-P
Chutná jako rakvičky? Tak to ani náhodou :-X , chutná to a smrdí po vejcích :-X
Prosim vas holky, jak to pecete ????? Mne se to vubec nepovedlo, pekla jsem presne podle navodu a bylo to hotove jenom na povrchu, uvnitr porad nejak syrove, zkousela jsem horky vzduch i normalne a nic nevyslo :-! ....
sstrašný recept a ještě horší cukroví!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-X :-X Dávám za 5. :-X :-(
Také dávám za jedna je to rychlé dobré a všem to moc chutná. do jedné várky jsem zkusila přidat mleté lískové oříšy sice se to pee delší domu ale jsou také moc skvělé. Jen jsem se chtěla zeptat do jakých formiček to dáváte aby vám to šlo vyoupnout
Teď jsem dopekla, jsou výborné. Jen jsem je pekla déle a při 150 C. :-))
Díky autorovi za tento recept. Nermusím trnout hrůzou, jestli se mi to povede vyklopit z formiček jako u rakviček.
Zrovna jsem je dopekla. Jsou výborné, musela jsem je před dětmi schovat a nejspíš budu muset péct ještě jednu dávku. Jen jsem je pekla 20 minut místo 10. Dávám za jedna.
Těsto jsem zkusila dát do formiček podle rady kamarádky, ale šlo to dost těžko vyklápět, tak jsem ho pak dávala jen lžičkou na pečící papír. Dodatečně mne napadlo čokoládou namalovat obličejíčky a byli z toho moc pěkní smajlíci, ale už jsem bohužel nevyfotila - takže fotku posílám bez toho dozdobení.
Souhlas s Jarkou - dělali jsme to tak doma vždycky a říkali tomu žloutkové banánky. Do těsta jsme kápli trochu citr. šťávy a strouhli kůru z citrónů - je to pikantnější.
peču letos zase už podruhé dětem to moc chutná kdo má rád rakvičky ....tak to totiž chutná dobrou chut Ladka doporučuji
moc moc dobré ,pekla jsem loni -letos znova
Mňam mňam, jsou výborné!!!!!Jen jsem na ně já lenoch nastříkala šlehačku ve spreji a syn je sněd skoro všechny sám!!!
Je to dobré dávám za jedna.
Pokud někomu přijdou sladké rakvičky, nechápu proč tento recept zkouší, když je tam jasně napsáno že to jako rakvičky chutná!! Je to to samé těsto,akorát pečené v placičkách a ne ve formách.. že Petro Š.?????
Musím říct že to bylo moc sladké, nechutnalo nám to. Určitě to už péci nebudu.
Je to vynikající cukrovíčko,jen je na mě moc sladké.Mohu ubrat cukr?Měla jsem z toho takové různé tvary,ale moc dobré,jak tvrdil manžel:o)
Jen malá tvarová obměna: složíte-li pečící papír jako harmoniku a budete dávat těsto do záhybů, vyjdou docela hezké kapky ;o) Po upečení harmoniku roztáhnete a kapky samy vyskáčou :-))
Doporučuji všem, jednoduché a vynikající. Čoko jsem nedávala, zato je postříkala šlehačkou...
Vyzkoušeno - sice mi při pečení z placiček vylezly jakési "housenky", ale chuťově lahoda :-)
Vyzkoušela jsem, jsou vynikající! Jsou lepší než rakvičky, protože jsou menší chuť je koncentrovanější. Pekla jsem na doporučovaných 100 st., krásně se odlouply z pečícího papíru. Jen pro zbrklejší pekařky: než začnete polévat polevou, je potřeba, aby skutečně vychladly, jinak se poleva roztéká.
Prosím, kolik asi kusů tedy z toho množství upeču, vyplatí se to dělat? Je to jen 1 plech??? Láká mě to, ale nevím...
Madlo, měla jste hodně vyhřátou troubu. Žloutkové cukroví se peče pomalu, spíš jenom suší jako pusinky, aby si zachovalo hezkou barvu a tvar.
Prosím o radu, v troubě mi penízky praskaly a vytékaly z nich jazýčky žloutkové pěny.Penízky pak nejsou pěkné ,ale stejně jsou už snědené.
Před chvílí jsem vytáhla z trouby. Pekla jsem asi 17 min, pak se pěkně odlepily. Jsou moc dobré, opravdu jak rakvičky. Jen jsem myslela, že toho bude víc. Dělala jsem ze 3 žloutků a byl to 1 a půl plech-celkem ani ne 40 kousků. Ale to se asi zdá vždycky, když je něco dobré, že? Z bílků peču právě pusinky.
Je jako rakvičky a slepené pařížskou šlehačkou a polité čokoládou je po proležení výborné
Vyzkoušela jsem již loni, letos jsem zopakovala. Stříkám je pouze čokoládou,jsou dobré i bez šlehačky
hledala jsem tento recept protoze loni jsem to dělala ze dvou dávek ale i tak to bylo snědeno jako první blíží se vánoce a já už se těším na penízky všem doporučuji vyzkoušet je to mnamka
Ja jsem zloutkove penizky vyzkousela a byly moc dobre. Mam vsak otazku jak ridke ma byt to testo?Ma to testo teci? Ja jsem to na plech davala dvema lzickami. Penizky se pekne upekly. kdyz jsem mezi ne dala slehacku a pak se do toho kouslo, tak ta slehacka vyprskla ven, protoze ty penizky byly dost tuhe.Vyzkousim to jeste jednou.Rady na hustotu testa ocenim.
ZlaTO, LŽIČKOU PLACIČKY, ONO SE TO SAMOVOLNĚ ROZTEČE, HROMÁDKY Z TOHO NEJDOU
Prosím, na plech robiť hromádky alebo placičky?Poraďte, nepoznám to a chcem to skúsiť.
dělala jsem na Vánoce větší placičky a slepovala před podávání šlehačkou, vylo to výborné jako rakvičky
Moje nejoblibenejsi cukrovi jiz od detstvi. Moje maminka mi jej pekla temer kazdy mesic. Nijak je nezdobila ani nepolevala cokoladou a ja se mohla po nich utlouci. Dodneska jsou tyto penizky nejoblibenejsi cukrovi, ktere u nas zmizne jako prvni. Davam jednicku s hvezdickou.
Udělala jsem placičky, pocákala čokoládou a na Štědrý den ráno slepila neslazenou šlehačkou, ony se rozležely a byly jako rakvičky, budu dělat i přes rok, protože byly vynikající
Upečeno, snědeno. Dostala jsem úkol: upéct znovu. Děkuji za recept.
Moc dobré a dobře se mi dělalo, asi jste pekla ve špatně vyhřáté troubě
Pekla jsem z 8 zloutku a narazila jsem na jeden problem. Prvni plech se povedl na jednicku, ale u tech dalsich jsem mela problemy s odlepenim penizku, spodek zustaval prilepeny na papire, i kdyz jsem pekla skoro pul hodiny. Napada vas, cim by to mohlo byt? Delala jsem v horkovzdusne troube dva plechy zaraz, ale to delam bezne a bez problemu. Penizky jsou dobre, jen uz trochu vic vysusene, tak doufam, ze se zalezi.
Ano souhlasím s ostatními, moc dobré, ještě sypu konadovaným ovocem a ořechy nebo jen pocákám čokoládou, je to křehoučké. Někdy také slepuji šlehačkou, do které přidám ztužovač
už loni jsem tento receptik zkoušela a moc nam všem chutnal letos už se zase těšim až ho udělam .Jednoduche a velmi dobré.
Má chuť jaKO RAKVIČKY, MOC DOBRÉ
Už jsem také zkoušela, má to chuť jako rakvičky, dávala jsem mezi ně vysokou vrstvu šlehačky a nechala proležet, byla to balada
Vyzerá to byť dobré a hlavne iné ako väčšina drobného pečiva. Určite vyskúšam.