• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Žloutkové penízky
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové penízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové penízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g moučkový cukr 100-120
    • 2
      žloutek
    • čokoládová poleva
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr třeme do husté pěny (ručně nebo v robotu). Plech vyložíme pečícím papírem a z hmoty na něj děláme lžičkou malé hromádky, které se roztečou.
2
Pečeme při 100 °C až jdou lehce sloupnout od papíru, tj. asi 10minut.
3
Po upečení musí mít spodní část úplně suchou. Sejmeme z papíru na plochou mísu, necháme vychladnout a pocákáme nepravidelně čokoládovou polevou (různé čárky přes sebe atd.).
4
Uložíme do krabice a po odležení podáváme ve směsi s jinými druhy vánočního cukroví. Můžeme též slepovat čerstvě ušlehanou šlehačkou a asi po 10 minutách podáváme. Mají chuť jako rakvičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

Meruňkové penízky

Meruňkové penízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 8. 10. 2015 10:53

    Ja to pecu na 120 a i tak to trva min.pul hodiny...kazda trouba to ma jinak

  • Jana | 8. 10. 2015 10:51

    Me to chutna vic jak rakvicky...ono hodne zalezi na pomeru cukru a vajec...ja delat 120 gramu cukru 2 zloutky a v troube na 120 ca pul hodiny az 40 minut kdyz jsem je delala poprve tak uz ani nevim v jakem pomeru jsem to udelala ale kdyz jsem to vytahla z trouby tak to silene smrdelo ze jsem myslela ze hodim savli..nechala jsem to vychladnout protoze jsem si rikala ze horke to prece nebudu hazet do kose, ze to je nebezpecny...a kdyz to vychladlo tak byl ten smrad temer pryc tak jsem si rekla ze to ochutnam a byla jsem nadsena...bylo to ale hodne tmavy...ted mame jinou trouby a v te to zase trva silene dlouho

  • Jitka | 21. 12. 2012 07:56

    Výborné a jednoduché, jen hodně sladké, ale o Vánocích si zamlsá každý a nerozumím té pětce v hodnocení :-( .

  • Jana | 19. 12. 2012 15:41

    Letos jsem pekla poprvé, a rodina se po nich mohla utlouct! Dávala jsem do formiček - rozpustila jsem máslo, nechala krapánek ztuhnout a pak jsem vzala štěteček, který se používá na potírání masa při grilování, namočila do másla a formičky pořádně vymazala. Asi by šel taky použít sprej na vystříkání plechu, ale to jsem nezkoušela. Formičky jsem vyklepávala, když byly úplně vychladlé. Z asi čtyřiceti kousků se mi jich "rozklížilo" jen pět... I tak jsem byla příjemně překvapená. Příště zkusím část dávat na papír lžičkou a slepovat. Dávám za jedna a všem přeju dobrou chuť, ať mlsáte cokoliv!

  • puntikmona | 12. 12. 2012 12:22

    Musíš péct fak hodně pomalu...já to pekla asi 15 min na malinkato a jsou fakt super. Ze začátku jsem se na to dívala a bylo to taky jen na povrchu, tak jsem to tam ještě chvilku nechala a bylo to...:o)))

  • puntikmona | 12. 12. 2012 12:20

    Zkoušela jsem letos a úplně supr...všem z rodiny to chutná a fakt je jak rakvičky....:o)))mňam... :-P

  • Kamca | 11. 12. 2012 08:43

    Chutná jako rakvičky? Tak to ani náhodou :-X , chutná to a smrdí po vejcích :-X

  • Tereza76 | 10. 12. 2012 17:10

    Prosim vas holky, jak to pecete ????? Mne se to vubec nepovedlo, pekla jsem presne podle navodu a bylo to hotove jenom na povrchu, uvnitr porad nejak syrove, zkousela jsem horky vzduch i normalne a nic nevyslo :-! ....

  • Bara | 24. 8. 2012 18:22

    sstrašný recept a ještě horší cukroví!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-X :-X Dávám za 5. :-X :'( :-(

  • mirage.ady | 21. 12. 2011 10:25

    Také dávám za jedna je to rychlé dobré a všem to moc chutná. do jedné várky jsem zkusila přidat mleté lískové oříšy sice se to pee delší domu ale jsou také moc skvělé. Jen jsem se chtěla zeptat do jakých formiček to dáváte aby vám to šlo vyoupnout

  • martulacka | 18. 12. 2011 10:36

    Teď jsem dopekla, jsou výborné. Jen jsem je pekla déle a při 150 C. :-))

  • Margareta | 11. 12. 2010 16:06

    Díky autorovi za tento recept. Nermusím trnout hrůzou, jestli se mi to povede vyklopit z formiček jako u rakviček.

  • veronikad | 10. 12. 2010 11:02

    Zrovna jsem je dopekla. Jsou výborné, musela jsem je před dětmi schovat a nejspíš budu muset péct ještě jednu dávku. Jen jsem je pekla 20 minut místo 10. Dávám za jedna.

  • Simča Sládková | 6. 10. 2009 10:38

    Těsto jsem zkusila dát do formiček podle rady kamarádky, ale šlo to dost těžko vyklápět, tak jsem ho pak dávala jen lžičkou na pečící papír. Dodatečně mne napadlo čokoládou namalovat obličejíčky a byli z toho moc pěkní smajlíci, ale už jsem bohužel nevyfotila - takže fotku posílám bez toho dozdobení.

  • Simča Sládková | 12. 12. 2007 11:50

    Souhlas s Jarkou - dělali jsme to tak doma vždycky a říkali tomu žloutkové banánky. Do těsta jsme kápli trochu citr. šťávy a strouhli kůru z citrónů - je to pikantnější.

  • Laděnka Knapkova | 11. 12. 2007 19:30

    peču letos zase už podruhé dětem to moc chutná kdo má rád rakvičky ....tak to totiž chutná dobrou chut Ladka doporučuji

  • jolana Matějovská | 30. 11. 2007 21:45

    moc moc dobré ,pekla jsem loni -letos znova

  • Vlasta | 28. 5. 2007 19:33

    Mňam mňam, jsou výborné!!!!!Jen jsem na ně já lenoch nastříkala šlehačku ve spreji a syn je sněd skoro všechny sám!!!

  • Nicole | 28. 5. 2007 15:33

    Je to dobré dávám za jedna.

  • Nicole | 28. 5. 2007 15:32

    Pokud někomu přijdou sladké rakvičky, nechápu proč tento recept zkouší, když je tam jasně napsáno že to jako rakvičky chutná!! Je to to samé těsto,akorát pečené v placičkách a ne ve formách.. že Petro Š.?????

  • Petra Š. | 7. 1. 2007 21:35

    Musím říct že to bylo moc sladké, nechutnalo nám to. Určitě to už péci nebudu.

  • Jana Kutačová | 20. 12. 2006 08:44

    Je to vynikající cukrovíčko,jen je na mě moc sladké.Mohu ubrat cukr?Měla jsem z toho takové různé tvary,ale moc dobré,jak tvrdil manžel:o)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 12. 2006 13:06

    Jen malá tvarová obměna: složíte-li pečící papír jako harmoniku a budete dávat těsto do záhybů, vyjdou docela hezké kapky ;o) Po upečení harmoniku roztáhnete a kapky samy vyskáčou :-))

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 09:52

    Doporučuji všem, jednoduché a vynikající. Čoko jsem nedávala, zato je postříkala šlehačkou...

  • Martina Horklová | 17. 12. 2006 16:56

    Vyzkoušeno - sice mi při pečení z placiček vylezly jakési "housenky", ale chuťově lahoda :-)

  • Verbenka | 16. 12. 2006 20:59

    Vyzkoušela jsem, jsou vynikající! Jsou lepší než rakvičky, protože jsou menší chuť je koncentrovanější. Pekla jsem na doporučovaných 100 st., krásně se odlouply z pečícího papíru. Jen pro zbrklejší pekařky: než začnete polévat polevou, je potřeba, aby skutečně vychladly, jinak se poleva roztéká.

  • Karla | 16. 12. 2006 20:57

    Prosím, kolik asi kusů tedy z toho množství upeču, vyplatí se to dělat? Je to jen 1 plech??? Láká mě to, ale nevím...

  • Jaroslava Oumarová | 16. 12. 2006 17:28

    Madlo, měla jste hodně vyhřátou troubu. Žloutkové cukroví se peče pomalu, spíš jenom suší jako pusinky, aby si zachovalo hezkou barvu a tvar.

  • Madla Str | 15. 12. 2006 21:31

    Prosím o radu, v troubě mi penízky praskaly a vytékaly z nich jazýčky žloutkové pěny.Penízky pak nejsou pěkné ,ale stejně jsou už snědené.

  • Lenka Zavřelová | 13. 12. 2006 15:30

    Před chvílí jsem vytáhla z trouby. Pekla jsem asi 17 min, pak se pěkně odlepily. Jsou moc dobré, opravdu jak rakvičky. Jen jsem myslela, že toho bude víc. Dělala jsem ze 3 žloutků a byl to 1 a půl plech-celkem ani ne 40 kousků. Ale to se asi zdá vždycky, když je něco dobré, že? Z bílků peču právě pusinky.

  • Hana Janů | 12. 12. 2006 18:01

    Je jako rakvičky a slepené pařížskou šlehačkou a polité čokoládou je po proležení výborné

  • Lucie Červenková | 4. 12. 2006 10:37

    Vyzkoušela jsem již loni, letos jsem zopakovala. Stříkám je pouze čokoládou,jsou dobré i bez šlehačky :)

  • Laděnka Knápková | 8. 11. 2006 16:00

    hledala jsem tento recept protoze loni jsem to dělala ze dvou dávek ale i tak to bylo snědeno jako první blíží se vánoce a já už se těším na penízky všem doporučuji vyzkoušet je to mnamka

  • Mirka Cat | 15. 5. 2006 01:55

    Ja jsem zloutkove penizky vyzkousela a byly moc dobre. Mam vsak otazku jak ridke ma byt to testo?Ma to testo teci? Ja jsem to na plech davala dvema lzickami. Penizky se pekne upekly. kdyz jsem mezi ne dala slehacku a pak se do toho kouslo, tak ta slehacka vyprskla ven, protoze ty penizky byly dost tuhe.Vyzkousim to jeste jednou.Rady na hustotu testa ocenim.

  • eMILA | 18. 3. 2006 15:44

    ZlaTO, LŽIČKOU PLACIČKY, ONO SE TO SAMOVOLNĚ ROZTEČE, HROMÁDKY Z TOHO NEJDOU

  • Zlata | 17. 3. 2006 20:15

    Prosím, na plech robiť hromádky alebo placičky?Poraďte, nepoznám to a chcem to skúsiť.

  • Stáňa Nová | 31. 1. 2006 21:24

    dělala jsem na Vánoce větší placičky a slepovala před podávání šlehačkou, vylo to výborné jako rakvičky

  • Yveta | 29. 12. 2005 04:22

    Moje nejoblibenejsi cukrovi jiz od detstvi. Moje maminka mi jej pekla temer kazdy mesic. Nijak je nezdobila ani nepolevala cokoladou a ja se mohla po nich utlouci. Dodneska jsou tyto penizky nejoblibenejsi cukrovi, ktere u nas zmizne jako prvni. Davam jednicku s hvezdickou.

  • Anonym | 27. 12. 2005 11:30

    Udělala jsem placičky, pocákala čokoládou a na Štědrý den ráno slepila neslazenou šlehačkou, ony se rozležely a byly jako rakvičky, budu dělat i přes rok, protože byly vynikající

  • Elany | 15. 12. 2005 17:44

    Upečeno, snědeno. Dostala jsem úkol: upéct znovu. Děkuji za recept.

  • Alis | 7. 12. 2005 23:28

    Moc dobré a dobře se mi dělalo, asi jste pekla ve špatně vyhřáté troubě

  • Marcela Vrabcová | 7. 12. 2005 18:49

    Pekla jsem z 8 zloutku a narazila jsem na jeden problem. Prvni plech se povedl na jednicku, ale u tech dalsich jsem mela problemy s odlepenim penizku, spodek zustaval prilepeny na papire, i kdyz jsem pekla skoro pul hodiny. Napada vas, cim by to mohlo byt? Delala jsem v horkovzdusne troube dva plechy zaraz, ale to delam bezne a bez problemu. Penizky jsou dobre, jen uz trochu vic vysusene, tak doufam, ze se zalezi.

  • Alis | 23. 11. 2005 19:44

    Ano souhlasím s ostatními, moc dobré, ještě sypu konadovaným ovocem a ořechy nebo jen pocákám čokoládou, je to křehoučké. Někdy také slepuji šlehačkou, do které přidám ztužovač

  • Jarmila Doležalová | 23. 11. 2005 17:15

    už loni jsem tento receptik zkoušela a moc nam všem chutnal letos už se zase těšim až ho udělam .Jednoduche a velmi dobré.

  • Alina | 21. 11. 2005 17:25

    Má chuť jaKO RAKVIČKY, MOC DOBRÉ

  • Stáňa | 29. 9. 2005 21:27

    Už jsem také zkoušela, má to chuť jako rakvičky, dávala jsem mezi ně vysokou vrstvu šlehačky a nechala proležet, byla to balada

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2005 10:48

    Vyzerá to byť dobré a hlavne iné ako väčšina drobného pečiva. Určite vyskúšam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Moučkový cukr Pečící papír Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
50
Virgin mojito
Virgin mojito
50
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
48
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Živáňská jehla
Živáňská jehla
Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
  • Recepty.cz
  • Žloutkové penízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact