• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové oválky

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 280
      g mouka
    • citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek 3 uvařené, 1 syrový
  • Náplň
    • 150
      g ořechy
    • 150
      g mandle
    • 150
      g cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary.
2
Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím polevy vmáčknout půlku ořechu nebo mandli.
3
Náplň: cukr svařit se 1 až 2 lžícemi vody, přidat strouhané ořechy, mandle a citronovou kůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 12. 1. 2011 20:17

    myslím tím že mě nebaví chyby v receptech, ale upozorňovat na ně budu samozřejmě dál, je to zřejmě jediná možná cesta k nápravě těchto stránek, které bych ráda navštěvovala dál, ale pokud se z nich nedá vařit, tak je to špatné, taky přeji hezký den

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 13:25

    Omlouvám se všem, ale té mouky jsem si opravdu nevšimla. Promiňte mi prosím mou chybu. Bohužel ani já nejsem neomylná. Pořád platí, že si vaší pomoci vážíme a děkujeme za ní. Hezký den všem

  • stafl
    stafl | 11. 1. 2011 22:03

    No to je přece nová stránka Receptů cz. co byste chtěli???

  • Klára K. | 11. 1. 2011 21:49

    Tak to je recept nad recept. Nechápem, ako to môže cez editorku vôbec prejst? Pani Tereza T. keď spravujete tieto stránky, tak je asi pravdepodobné, že k vareniu a pečeniu ste už niekedy pričuchli, keď tento recept prečítate, tak Vás musí napadnúť, že keď je tam 280g múky,to treba piecť a zaradiť inde. Človeku sa zastaví rozum!!!!!!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 20:50

    A to už vůbec nemluvím o tom, že je v těstě mouka...syrová se asi nejí :-!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 18:40

    A proč se teda nechávají vychladnout? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:52

    Já tu, ale o pečení nic nevidím. Za Vaši pomoc děkujeme, pomáhá nám to, ale do ničeho Vás nenutíme. Mějte hezký den

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:41

    už mě to nebaví, připadám si jak správce těchto stránek!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mandle Máslo Mouka Ořechy Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
61
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
37
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
36
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
32
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

Slováček jel z nemocnice za Gelemovou: Rázná reakce Dády!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact