• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové oválky

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 280
      g mouka
    • citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek 3 uvařené, 1 syrový
  • Náplň
    • 150
      g ořechy
    • 150
      g mandle
    • 150
      g cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary.
2
Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím polevy vmáčknout půlku ořechu nebo mandli.
3
Náplň: cukr svařit se 1 až 2 lžícemi vody, přidat strouhané ořechy, mandle a citronovou kůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 12. 1. 2011 20:17

    myslím tím že mě nebaví chyby v receptech, ale upozorňovat na ně budu samozřejmě dál, je to zřejmě jediná možná cesta k nápravě těchto stránek, které bych ráda navštěvovala dál, ale pokud se z nich nedá vařit, tak je to špatné, taky přeji hezký den

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 13:25

    Omlouvám se všem, ale té mouky jsem si opravdu nevšimla. Promiňte mi prosím mou chybu. Bohužel ani já nejsem neomylná. Pořád platí, že si vaší pomoci vážíme a děkujeme za ní. Hezký den všem

  • stafl
    stafl | 11. 1. 2011 22:03

    No to je přece nová stránka Receptů cz. co byste chtěli???

  • Klára K. | 11. 1. 2011 21:49

    Tak to je recept nad recept. Nechápem, ako to môže cez editorku vôbec prejst? Pani Tereza T. keď spravujete tieto stránky, tak je asi pravdepodobné, že k vareniu a pečeniu ste už niekedy pričuchli, keď tento recept prečítate, tak Vás musí napadnúť, že keď je tam 280g múky,to treba piecť a zaradiť inde. Človeku sa zastaví rozum!!!!!!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 20:50

    A to už vůbec nemluvím o tom, že je v těstě mouka...syrová se asi nejí :-!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 18:40

    A proč se teda nechávají vychladnout? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:52

    Já tu, ale o pečení nic nevidím. Za Vaši pomoc děkujeme, pomáhá nám to, ale do ničeho Vás nenutíme. Mějte hezký den

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:41

    už mě to nebaví, připadám si jak správce těchto stránek!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mandle Máslo Mouka Ořechy Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

157
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
72
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
57
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
46
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact