• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové oválky

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové oválky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 280
      g mouka
    • citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek 3 uvařené, 1 syrový
  • Náplň
    • 150
      g ořechy
    • 150
      g mandle
    • 150
      g cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary.
2
Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím polevy vmáčknout půlku ořechu nebo mandli.
3
Náplň: cukr svařit se 1 až 2 lžícemi vody, přidat strouhané ořechy, mandle a citronovou kůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové oválky

Skořicové oválky

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 12. 1. 2011 20:17

    myslím tím že mě nebaví chyby v receptech, ale upozorňovat na ně budu samozřejmě dál, je to zřejmě jediná možná cesta k nápravě těchto stránek, které bych ráda navštěvovala dál, ale pokud se z nich nedá vařit, tak je to špatné, taky přeji hezký den

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 1. 2011 13:25

    Omlouvám se všem, ale té mouky jsem si opravdu nevšimla. Promiňte mi prosím mou chybu. Bohužel ani já nejsem neomylná. Pořád platí, že si vaší pomoci vážíme a děkujeme za ní. Hezký den všem

  • stafl
    stafl | 11. 1. 2011 22:03

    No to je přece nová stránka Receptů cz. co byste chtěli???

  • Klára K. | 11. 1. 2011 21:49

    Tak to je recept nad recept. Nechápem, ako to môže cez editorku vôbec prejst? Pani Tereza T. keď spravujete tieto stránky, tak je asi pravdepodobné, že k vareniu a pečeniu ste už niekedy pričuchli, keď tento recept prečítate, tak Vás musí napadnúť, že keď je tam 280g múky,to treba piecť a zaradiť inde. Človeku sa zastaví rozum!!!!!!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 20:50

    A to už vůbec nemluvím o tom, že je v těstě mouka...syrová se asi nejí :-!

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 18:40

    A proč se teda nechávají vychladnout? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 1. 2011 17:52

    Já tu, ale o pečení nic nevidím. Za Vaši pomoc děkujeme, pomáhá nám to, ale do ničeho Vás nenutíme. Mějte hezký den

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:41

    už mě to nebaví, připadám si jak správce těchto stránek!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mandle Máslo Mouka Ořechy Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
28
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
27
Butter chicken masala
Butter chicken masala
25
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové řezy…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Žloutkové oválky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact