• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové cukroví strojkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové cukroví strojkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g hera nebo máslo
    • 140
      g cukr mletý
    • 4
      ks žloutek vařené

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v lednici asi hodinu, potom tvoříme přes mlýnek různé tvary, kolečka, rohlíčky, tyčinky, které do poloviny máčíme po vychladnutí v čokoládě.
2
S těstem se velice dobře pracuje, pečeme na pečícím papíče.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fanta | 1. 12. 2016 15:48

    Žloutové neznám...několikrát opakovaná chyba neopravena ...?

  • Olga . | 8. 12. 2008 19:40

    Stejných výsledků dosáhnete i s klasickým Lineckým těstem 3:2:1 :-) Pokud "autoři"už to neprovedou sami, je fajn mít receptury odvíjející se od obvyklého balení másla (nemusíte vážit, dělit, nemáte zbytky). V tomto připadku tedy 375:250:125 + 3vařené žloutky, nebo 2syrové, nebo 1vejce (syrové :o)

  • Ňulinka - | 8. 12. 2008 18:28

    Dělala jsem už vloni,jen jsem zapomněla napsat hodnocení a komentář.Tak to dělám teď,měla jsem recept v oblíbených,dnes udělala těsto a jelikož nestíhám,peču zítra.Vynikající,dobře se s těstem pracuje,je měkkoučké a fajn chutná.Jasná 1*.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:30

    Ty žloutky musí být vařené?

  • Anonym | 27. 11. 2007 07:52

    No tak to prožeňte rukama místo strojkem.Nebo vyválet a vykrájet.Je to přeci linecké těsto.:-)PS

  • Jana Remková | 26. 11. 2007 21:05

    Nevím,s pudinkem to nemám vyzkoušené,ale opravdu je to moc dobré těsto.Holky do toho!Jana

  • Zdenka Matušková | 26. 11. 2007 19:08

    Marsí, klídek, já mám nástavec a mlýnek nemám. Hodlám si ho od někoho vypůjčit, ale ještě nevím od koho....

  • Marsí | 26. 11. 2007 13:58

    No tak to se můžu jít bodnout, páč nástavec mám jiný a mlýnek taky....:-(

  • Anonym | 26. 11. 2007 13:02

    Co kdybych tam přidala pudinkový prášek?

  • Anna Č. | 26. 11. 2007 11:43

    Je to výborné těsto.V literatuře je uvedené jako Těsto z Lince.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Langoše - expres
Langoše - expres
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact