• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové cukroví strojkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové cukroví strojkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g hera nebo máslo
    • 140
      g cukr mletý
    • 4
      ks žloutek vařené

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v lednici asi hodinu, potom tvoříme přes mlýnek různé tvary, kolečka, rohlíčky, tyčinky, které do poloviny máčíme po vychladnutí v čokoládě.
2
S těstem se velice dobře pracuje, pečeme na pečícím papíče.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fanta | 1. 12. 2016 15:48

    Žloutové neznám...několikrát opakovaná chyba neopravena ...?

  • Olga . | 8. 12. 2008 19:40

    Stejných výsledků dosáhnete i s klasickým Lineckým těstem 3:2:1 :-) Pokud "autoři"už to neprovedou sami, je fajn mít receptury odvíjející se od obvyklého balení másla (nemusíte vážit, dělit, nemáte zbytky). V tomto připadku tedy 375:250:125 + 3vařené žloutky, nebo 2syrové, nebo 1vejce (syrové :o)

  • Ňulinka - | 8. 12. 2008 18:28

    Dělala jsem už vloni,jen jsem zapomněla napsat hodnocení a komentář.Tak to dělám teď,měla jsem recept v oblíbených,dnes udělala těsto a jelikož nestíhám,peču zítra.Vynikající,dobře se s těstem pracuje,je měkkoučké a fajn chutná.Jasná 1*.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:30

    Ty žloutky musí být vařené?

  • Anonym | 27. 11. 2007 07:52

    No tak to prožeňte rukama místo strojkem.Nebo vyválet a vykrájet.Je to přeci linecké těsto.:-)PS

  • Jana Remková | 26. 11. 2007 21:05

    Nevím,s pudinkem to nemám vyzkoušené,ale opravdu je to moc dobré těsto.Holky do toho!Jana

  • Zdenka Matušková | 26. 11. 2007 19:08

    Marsí, klídek, já mám nástavec a mlýnek nemám. Hodlám si ho od někoho vypůjčit, ale ještě nevím od koho....

  • Marsí | 26. 11. 2007 13:58

    No tak to se můžu jít bodnout, páč nástavec mám jiný a mlýnek taky....:-(

  • Anonym | 26. 11. 2007 13:02

    Co kdybych tam přidala pudinkový prášek?

  • Anna Č. | 26. 11. 2007 11:43

    Je to výborné těsto.V literatuře je uvedené jako Těsto z Lince.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Banánový dortík

Banánový dortík

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

177
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
132
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
99
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact