Pivo vlijte do kastrůlku a svařte, až začne pěnit. Vmíchejte cukr. Žloutky v míse rozmíchejte se smetanou, vlijte svařené pivo a dobře promíchejte. Do mísy můžete vložit krajíčky opečeného chleba a zalít je krémem, případně jednotlivé porce ozdobit kopečkem sněhu a podávat s pečivem, sladkým i slaným. Polévka je jemně nasládlá a zároveň pikantní.
2
----
3
====Know-how====
4
Pivní polévky byly ve staré regionální kuchyni velmi oblíbené. Pro zvýšení sytosti se někdy přidávalo hodně chleba (zužitkoval se tím také starší chléb), pro zvýšení výživnosti zase žloutky a cukr. Tato polévka měla pověst životabudiče a podávala se i rekonvalescentům. My jsme ji upravili spíše do podoby zajímavého dezertu. Recept na tuto polévku pochází z kuchařky M. A. Neudeckerové Bavorská kuchařka v Čechách.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
věra
|8. 11. 2015 10:52
Já dělám pivní polévku nasladko, dám svařit pivo, trochu cukru a rozinky, potom zahustím moukou smíchanou v půl litru mléka,provařím mouku,, dochutím podle chuti cukrem a pustím vejce, aby se zatáhlo, a nakonec zjemním oříškem másla.