• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zlínské kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Zlínské kyselo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlínské kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory větší
    • lišky
    • václavky
    • 2
      ks cibule
    • smetana
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • masox
    • 4
      ks vejce
    • máslo
    • sádlo
    • ocet
    • 300
      g chleba nejlépe tvrdé kůrky
    • 250
      g houby podle sezóny - hříbky, ale mohou být i žampiony dokonce porcované z konzervy
    • smetanový sýr

Postup přípravy receptu

1
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme.
2
Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Přidáme houbovo-vaječnou směs a popřejeme sobě i druhým dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena vejnarová | 23. 3. 2009 17:24

    polévku vyzkouším určite bude dobrá podkrkonšské kyselo to neni ale určitě bude dobrá i tak

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chleba Cibule Houby Kmín Lišky Máslo Masox Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Smetanový sýr Sůl Václavky Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky
Jednoduché švestkovo…
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Zlínské kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact