• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zlínské kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Zlínské kyselo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlínské kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory větší
    • lišky
    • václavky
    • 2
      ks cibule
    • smetana
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta
    • masox
    • 4
      ks vejce
    • máslo
    • sádlo
    • ocet
    • 300
      g chleba nejlépe tvrdé kůrky
    • 250
      g houby podle sezóny - hříbky, ale mohou být i žampiony dokonce porcované z konzervy
    • smetanový sýr

Postup přípravy receptu

1
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme.
2
Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Přidáme houbovo-vaječnou směs a popřejeme sobě i druhým dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena vejnarová | 23. 3. 2009 17:24

    polévku vyzkouším určite bude dobrá podkrkonšské kyselo to neni ale určitě bude dobrá i tak

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chleba Cibule Houby Kmín Lišky Máslo Masox Ocet Pepř mletý Sádlo Smetana Smetanový sýr Sůl Václavky Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Turecký med

Turecký med

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
16
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Zlínské kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact