Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme takto zchladnout.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny, pak přidáme olej, aroma, vychladlou mrkev s kokosem, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
3
Těstem naplníme připravenou formu a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Pak necháme vychladnout.
4
**Poleva:** v malém vyšším kastrolku necháme rozpustit Heru nebo máslo, do vařícího tuku kvrdlačkou dobře vmícháme cukr s kakaem. Pak přidáme vařící vodu dle hustoty(raději po kapkách), rozmícháme a vychladlý koláč s ní polijeme. Polevu necháme na koláči trošku vychladnout, pak posypeme kokosem dle chuti.
Koláč je moc dobrý a vláčný, všem chutnal. Talkže dávám za 1 a určitě ho budeme péci častěji.
Renáta
|10. 5. 2012 10:23
Nevedela som sa dočkať, tak som ho upiekla :-[ Bol vynikajúci, lahodný, jemný a šťavnatý. Chutil mne aj deťom. Určite ho budem piekavať častejšie ;-)
Renáta
|9. 5. 2012 13:20
Zdravím. Tento koláč ma veľmi zaujal a aj podľa ohlasov žien, ktoré ho už piekli, sa chystám ho vyskúšať. Mám dve otázky:
1. Mrkvu dusíte (tých prvých 5 minút) zakrytú? Ide mi o to, aby zvyšnej tekutiny bolo akurát - ani veľa, ani málo..
2. Aká je približná veľkosť pekáča, v ktorej ste koláč piekli?
Vopred ďakujem za odpovede! Na koláč sa veľmi teším a chcem, aby sa mi podaril čo najlepšie hneď na prvýkrát.. ;-)
Alexandra Slováčková
|6. 4. 2012 16:53
Budu péct koláč až zítra a aroma jsem sehnala kupodivu ve večerce u vietnamců. Ve velkých samoobsluhách mají jen citronové nebo rumové a vanilkové jsem tam nikdy neviděla.
Veronika
|26. 3. 2012 15:21
ZRovna jsem ho dopekla,cekam az se schladi..jen jsem nemohla sehnat vanilkove aroma,tak jsem ho nahradila madlovym, uvidime co se z toho vyklube :-P
Po obědě jsem se do koláče pustila a proto, že sladké moc nesmíme, polevu jsem vynechala. Moc dobrý recept, jen do těsta jsem přidávala o něco víc mouky, příště mrkev podliji trochu méně při dušení.
Safranová
|20. 12. 2011 22:12
Děkuji za skvělý recept na koláč. Absolutně bez chybičky!!!
Pardubická Stáňa
|21. 11. 2011 17:08
Je strašně moc dobrý, vláčný a voňavý. Zítra nesu recept do práce kamarádce, která ochutnala a sama ho chce zkusit upéct.