• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 113
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce strouhaný kokos
    • 250
      g mrkev - oloupaná
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 5
      lžíce horká voda
    • 60
      ml olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce vanilkové aroma
    • tuk : kulatá, průměr 26 cm
  • Dohotovení:
    • 40
      g hera nebo máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr vrchovaté
    • 1
      lžíce kakao vrchovatá
    • 2
      lžíce vařící voda dle hustoty polevy, cca 1,5 -
    • strouhaný kokos na posypání koláče

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme takto zchladnout.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny, pak přidáme olej, aroma, vychladlou mrkev s kokosem, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
3
Těstem naplníme připravenou formu a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Pak necháme vychladnout.
4
**Poleva:** v malém vyšším kastrolku necháme rozpustit Heru nebo máslo, do vařícího tuku kvrdlačkou dobře vmícháme cukr s kakaem. Pak přidáme vařící vodu dle hustoty(raději po kapkách), rozmícháme a vychladlý koláč s ní polijeme. Polevu necháme na koláči trošku vychladnout, pak posypeme kokosem dle chuti.
5
* U polevy můžeme vodu nahradit rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-kefírový koláč s ovocem

Kokosovo-kefírový koláč s ovocem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki V. | 20. 10. 2022 16:08

    Můžete mi prosím poradit, proč se mi poleva srazila???

  • Mery12 | 23. 10. 2019 13:46

    Lahůdka!!!!!

  • Lena Nevada | 15. 3. 2016 13:27

    Toto neni jen kolac, je to luxusni chutovy zazitek.

  • Zdenka Valná | 21. 11. 2015 17:10

    Je to výborný mokrý koláč. Děkuji za recept.

  • Milena | 6. 6. 2015 15:26

    Vynikající šťavnatý koláč. Určité budu opakovat při nejbližší příležitosti.

  • Andrea | 12. 11. 2013 15:46

    Úžasný! :-)

  • recepty66 | 28. 10. 2012 10:16

    Koláč je moc dobrý a vláčný, všem chutnal. Talkže dávám za 1 a určitě ho budeme péci častěji.

  • Renáta | 10. 5. 2012 10:23

    Nevedela som sa dočkať, tak som ho upiekla :-[ Bol vynikajúci, lahodný, jemný a šťavnatý. Chutil mne aj deťom. Určite ho budem piekavať častejšie ;-)

  • Renáta | 9. 5. 2012 13:20

    Zdravím. Tento koláč ma veľmi zaujal a aj podľa ohlasov žien, ktoré ho už piekli, sa chystám ho vyskúšať. Mám dve otázky: 1. Mrkvu dusíte (tých prvých 5 minút) zakrytú? Ide mi o to, aby zvyšnej tekutiny bolo akurát - ani veľa, ani málo.. 2. Aká je približná veľkosť pekáča, v ktorej ste koláč piekli? Vopred ďakujem za odpovede! Na koláč sa veľmi teším a chcem, aby sa mi podaril čo najlepšie hneď na prvýkrát.. ;-)

  • Alexandra Slováčková | 6. 4. 2012 16:53

    Budu péct koláč až zítra a aroma jsem sehnala kupodivu ve večerce u vietnamců. Ve velkých samoobsluhách mají jen citronové nebo rumové a vanilkové jsem tam nikdy neviděla.

  • Veronika | 26. 3. 2012 15:21

    ZRovna jsem ho dopekla,cekam az se schladi..jen jsem nemohla sehnat vanilkove aroma,tak jsem ho nahradila madlovym, uvidime co se z toho vyklube :-P

  • Jajinka86
    Jajinka86 | 11. 3. 2012 21:04

    Výbornýýýýýý. Místo polevy jsem sice dala hořký kakaový pudink, ale i tak super!!!!! :-)

  • Katka | 7. 3. 2012 16:36

    Koláč je fakt boží a konečně jsem i zkusila upéct v mé staronové keramice.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 2. 2012 11:35

    ...a to by bylo, aby hned nepřišla nějaká ta pětička :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 27. 2. 2012 11:28

    ...to mě těší :-)

  • polmari | 27. 2. 2012 07:06

    Vynikající !!! :-P

  • Hessová Antonie | 23. 2. 2012 18:15

    Po obědě jsem se do koláče pustila a proto, že sladké moc nesmíme, polevu jsem vynechala. Moc dobrý recept, jen do těsta jsem přidávala o něco víc mouky, příště mrkev podliji trochu méně při dušení.

  • Safranová | 20. 12. 2011 22:12

    Děkuji za skvělý recept na koláč. Absolutně bez chybičky!!!

  • Pardubická Stáňa | 21. 11. 2011 17:08

    Je strašně moc dobrý, vláčný a voňavý. Zítra nesu recept do práce kamarádce, která ochutnala a sama ho chce zkusit upéct.

  • honeylu | 23. 10. 2011 11:39

    Také mohu za sebe říci nejlepší ze všech mrkvových, které jsem kdy zkoušela, určitě zkuste!

  • Miluška | 1. 10. 2011 12:59

    Můžu jen doporučit, je absolutně bezkonkurenční všem mrkvovým koláčům, co jsem pekla, voňavý a vláčný :-* <:-) . M.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Pečení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Horká voda Kakao Moučkový cukr Mrkev Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Tuk Vanilkové aroma Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Minipizzy

Minipizzy

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

32
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
28
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
24
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zlatá brokolicová polévka
Zlatá brokolicová polévka
Zlatá polévka
Zlatá polévka
Zlaté gazpacho
Zlaté gazpacho
Zmrzlé sušenky
Zmrzlé sušenky
Zmrzlina s ananasem
Zmrzlina s ananasem
Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými ořechy
Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými…
  • Recepty.cz
  • Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact