Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na másle zasmažíme žampiony, přidáme dršťky, nakrájený jazyk a česnek na plátky. Smažíme, než zůstane na tuk, posolíme, opepříme a podáváme s bílým pečivem.
2
Mám za to, že původní recept pochází z Turecka, ale zdomácněl v Bulharsku. Teď se podává ve vybraných lidových restauracích jako předkrm k červenému vínu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kutačová
|26. 5. 2006 11:40
Tak to doma takový problém opravbdu nemám,jelikož,když jsme šli oslavit synovo 1.vysvědčení,tak nám všem v restauraci objednal namísto zmrzlinového poháru 5x dršťkovou polévku.Číšník se sice tvářil divně,ale my jsme si opravdu móóc pochutnali..:o)))
Marsí
|26. 5. 2006 10:37
Také miluji "držky", akorát banda při vaření bere roha...prej to smrdí...:o)))...jo ale na talíři jim to už nevadí.
Jana Kutačová
|26. 5. 2006 09:49
Z drštěk dělám pouze polívčičku,jinak upravené jsem je ještě nezkoušela...Ale jelikož tuto "froté" polívku miluji a nejvíc obrovitánské kusy drštěk v ní,tak věřím,že i tohle může být delikateska.:o)