• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zlatá brokolicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlatá brokolicová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice
    • masox
    • voda
    • sůl
    • smetana
    • sýr
    • mouka
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Brokolici dáme vařit i s kostkou bujonu a brambory do vody, vývar scedíme. Do vývaru přimícháme sýr roztavený ve smetaně a zahustíme moukou. Do vzniklého krému vrátíme zcezenou zeleninu. K pokrmu doporučuji toast.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zlatá polévka

Zlatá polévka

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káč23 | 12. 5. 2014 20:25

    Podle tohohle receptu je skvělá.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:44

    1*

  • recepty 73 | 16. 5. 2010 20:20

    Vařil jsem z 1/2kg brokolice,1 brambory,cca litru a půl vody,kelímku smetany,2 kostiček smetanového apettita,špetky muškátu,sůl,bílý pepř.Mouky ani bujonu nebylo třeba.Luxusní záležitost,kterou brzy zopakoji!!!Jiří

  • Anonym | 15. 5. 2007 18:04

    Zlatá polévka s bujonem?

  • Marty M | 19. 4. 2007 13:19

    Je výborná. Já tedy taky mixuju, ale pár uvařených růžiček si na "ozdobu" nechám a dám je až do hotové polévky. Zahušťuji dvěma lžičkami mouky rozmíchanými v té smetaně. S tou sušenou cibulí to je skvělý nápad. Já dělám cibulové kroužky - kroužky syrové cibule obalím v mouce a zprudka opeču na oleji. Manžel by určitě ocenil šunku, ale nebyla, tak příště.

  • Anonym | 21. 12. 2006 01:57

    Ten sýr bych každopádně volila lučinu, mouku netřeba. A ještě drobný zlepšovák použitelný vcelku do jakékoliv polévky nebo omáčky: Krapet sušené nastrouhané kořenové zeleniny + cibule (suším na radiátoru) velmi zlepší chuť´a uvaří se velmi rychle.

  • Eva P. | 20. 12. 2006 17:20

    Delavam ji jako pani Ala. Nekdy mixuju, nekdy jenom "rozstoucham", jisku delam s cibulkou.Mnamka.

  • Alžběta Adamíčková | 28. 11. 2006 11:50

    tak jsem uvarila polevku podle pani Aly a priste nepouziju mixer, protoze v ni uz nic neplave. ale pouze stouchadlo. polevku je nutno jeste zahustit.

  • ala | 7. 4. 2006 23:07

    Nejjednodussi, jak to delam ja: Uvarim podle toho kolik porci, bud pulku nebo celou hlavku brokolice, par minut, protoze brokolice, kdyz se dlouho vari, zmizi z ni vsechny dulezite vitaminy, kdyz je uvarena umixovat v mixeru vlit zpatky do hrnce a zase kratce varit, dat do toho bujon, sul, pepr a varit a nakonec slehacku podle chuti! Vyborna!

  • Di | 18. 5. 2005 08:15

    Na podobnou polévku zužitkuji i vývar z brokolice, kterou jsem použila jinde. Ve vývaru nechám povařit očištěné košťály, pak vše rozmixuji. Trochu zahustím jíškou, vidličkou rozmělním ve vařící polévce tavený sýr. Okořenit lze pepřem, muškátovým oříškem, případně kouskem kostky zeleninového bujónu. K polévce nabídku kupovaný smažený hrášek.

  • Radka Zapletalova | 25. 10. 2004 14:11

    ani moc, ani malo, tak akorat.........

  • uďa | 13. 10. 2004 08:45

    Všeho se dává přiměřeně, přiměřeně.

  • veronika mazzei | 12. 10. 2004 19:23

    Proc tam neni uvedeno kolik ceho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Masox Mouka Smetana Sůl Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Pomazánka z pečeného…
20
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (56): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
Zlatá polévka
Zlatá polévka
Zlaté gazpacho
Zlaté gazpacho
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact