• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zlatá brokolicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlatá brokolicová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice
    • masox
    • voda
    • sůl
    • smetana
    • sýr
    • mouka
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Brokolici dáme vařit i s kostkou bujonu a brambory do vody, vývar scedíme. Do vývaru přimícháme sýr roztavený ve smetaně a zahustíme moukou. Do vzniklého krému vrátíme zcezenou zeleninu. K pokrmu doporučuji toast.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zlatá polévka

Zlatá polévka

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káč23 | 12. 5. 2014 20:25

    Podle tohohle receptu je skvělá.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:44

    1*

  • recepty 73 | 16. 5. 2010 20:20

    Vařil jsem z 1/2kg brokolice,1 brambory,cca litru a půl vody,kelímku smetany,2 kostiček smetanového apettita,špetky muškátu,sůl,bílý pepř.Mouky ani bujonu nebylo třeba.Luxusní záležitost,kterou brzy zopakoji!!!Jiří

  • Anonym | 15. 5. 2007 18:04

    Zlatá polévka s bujonem?

  • Marty M | 19. 4. 2007 13:19

    Je výborná. Já tedy taky mixuju, ale pár uvařených růžiček si na "ozdobu" nechám a dám je až do hotové polévky. Zahušťuji dvěma lžičkami mouky rozmíchanými v té smetaně. S tou sušenou cibulí to je skvělý nápad. Já dělám cibulové kroužky - kroužky syrové cibule obalím v mouce a zprudka opeču na oleji. Manžel by určitě ocenil šunku, ale nebyla, tak příště.

  • Anonym | 21. 12. 2006 01:57

    Ten sýr bych každopádně volila lučinu, mouku netřeba. A ještě drobný zlepšovák použitelný vcelku do jakékoliv polévky nebo omáčky: Krapet sušené nastrouhané kořenové zeleniny + cibule (suším na radiátoru) velmi zlepší chuť´a uvaří se velmi rychle.

  • Eva P. | 20. 12. 2006 17:20

    Delavam ji jako pani Ala. Nekdy mixuju, nekdy jenom "rozstoucham", jisku delam s cibulkou.Mnamka.

  • Alžběta Adamíčková | 28. 11. 2006 11:50

    tak jsem uvarila polevku podle pani Aly a priste nepouziju mixer, protoze v ni uz nic neplave. ale pouze stouchadlo. polevku je nutno jeste zahustit.

  • ala | 7. 4. 2006 23:07

    Nejjednodussi, jak to delam ja: Uvarim podle toho kolik porci, bud pulku nebo celou hlavku brokolice, par minut, protoze brokolice, kdyz se dlouho vari, zmizi z ni vsechny dulezite vitaminy, kdyz je uvarena umixovat v mixeru vlit zpatky do hrnce a zase kratce varit, dat do toho bujon, sul, pepr a varit a nakonec slehacku podle chuti! Vyborna!

  • Di | 18. 5. 2005 08:15

    Na podobnou polévku zužitkuji i vývar z brokolice, kterou jsem použila jinde. Ve vývaru nechám povařit očištěné košťály, pak vše rozmixuji. Trochu zahustím jíškou, vidličkou rozmělním ve vařící polévce tavený sýr. Okořenit lze pepřem, muškátovým oříškem, případně kouskem kostky zeleninového bujónu. K polévce nabídku kupovaný smažený hrášek.

  • Radka Zapletalova | 25. 10. 2004 14:11

    ani moc, ani malo, tak akorat.........

  • uďa | 13. 10. 2004 08:45

    Všeho se dává přiměřeně, přiměřeně.

  • veronika mazzei | 12. 10. 2004 19:23

    Proc tam neni uvedeno kolik ceho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Masox Mouka Smetana Sůl Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

89
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
73
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
73
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
70
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
61
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
Zlatá polévka
Zlatá polévka
Zlaté gazpacho
Zlaté gazpacho
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact