• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zlatá brokolicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlatá brokolicová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice
    • masox
    • voda
    • sůl
    • smetana
    • sýr
    • mouka
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Brokolici dáme vařit i s kostkou bujonu a brambory do vody, vývar scedíme. Do vývaru přimícháme sýr roztavený ve smetaně a zahustíme moukou. Do vzniklého krému vrátíme zcezenou zeleninu. K pokrmu doporučuji toast.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zlatá polévka

Zlatá polévka

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káč23 | 12. 5. 2014 20:25

    Podle tohohle receptu je skvělá.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:44

    1*

  • recepty 73 | 16. 5. 2010 20:20

    Vařil jsem z 1/2kg brokolice,1 brambory,cca litru a půl vody,kelímku smetany,2 kostiček smetanového apettita,špetky muškátu,sůl,bílý pepř.Mouky ani bujonu nebylo třeba.Luxusní záležitost,kterou brzy zopakoji!!!Jiří

  • Anonym | 15. 5. 2007 18:04

    Zlatá polévka s bujonem?

  • Marty M | 19. 4. 2007 13:19

    Je výborná. Já tedy taky mixuju, ale pár uvařených růžiček si na "ozdobu" nechám a dám je až do hotové polévky. Zahušťuji dvěma lžičkami mouky rozmíchanými v té smetaně. S tou sušenou cibulí to je skvělý nápad. Já dělám cibulové kroužky - kroužky syrové cibule obalím v mouce a zprudka opeču na oleji. Manžel by určitě ocenil šunku, ale nebyla, tak příště.

  • Anonym | 21. 12. 2006 01:57

    Ten sýr bych každopádně volila lučinu, mouku netřeba. A ještě drobný zlepšovák použitelný vcelku do jakékoliv polévky nebo omáčky: Krapet sušené nastrouhané kořenové zeleniny + cibule (suším na radiátoru) velmi zlepší chuť´a uvaří se velmi rychle.

  • Eva P. | 20. 12. 2006 17:20

    Delavam ji jako pani Ala. Nekdy mixuju, nekdy jenom "rozstoucham", jisku delam s cibulkou.Mnamka.

  • Alžběta Adamíčková | 28. 11. 2006 11:50

    tak jsem uvarila polevku podle pani Aly a priste nepouziju mixer, protoze v ni uz nic neplave. ale pouze stouchadlo. polevku je nutno jeste zahustit.

  • ala | 7. 4. 2006 23:07

    Nejjednodussi, jak to delam ja: Uvarim podle toho kolik porci, bud pulku nebo celou hlavku brokolice, par minut, protoze brokolice, kdyz se dlouho vari, zmizi z ni vsechny dulezite vitaminy, kdyz je uvarena umixovat v mixeru vlit zpatky do hrnce a zase kratce varit, dat do toho bujon, sul, pepr a varit a nakonec slehacku podle chuti! Vyborna!

  • Di | 18. 5. 2005 08:15

    Na podobnou polévku zužitkuji i vývar z brokolice, kterou jsem použila jinde. Ve vývaru nechám povařit očištěné košťály, pak vše rozmixuji. Trochu zahustím jíškou, vidličkou rozmělním ve vařící polévce tavený sýr. Okořenit lze pepřem, muškátovým oříškem, případně kouskem kostky zeleninového bujónu. K polévce nabídku kupovaný smažený hrášek.

  • Radka Zapletalova | 25. 10. 2004 14:11

    ani moc, ani malo, tak akorat.........

  • uďa | 13. 10. 2004 08:45

    Všeho se dává přiměřeně, přiměřeně.

  • veronika mazzei | 12. 10. 2004 19:23

    Proc tam neni uvedeno kolik ceho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Masox Mouka Smetana Sůl Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Máslové řízky

Máslové řízky

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
48
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
35
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
32
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
Zlatá polévka
Zlatá polévka
Zlaté gazpacho
Zlaté gazpacho
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact