• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zlatá brokolicová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zlatá brokolicová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice
    • masox
    • voda
    • sůl
    • smetana
    • sýr
    • mouka
    • brambory

Postup přípravy receptu

1
Brokolici dáme vařit i s kostkou bujonu a brambory do vody, vývar scedíme. Do vývaru přimícháme sýr roztavený ve smetaně a zahustíme moukou. Do vzniklého krému vrátíme zcezenou zeleninu. K pokrmu doporučuji toast.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zlatá polévka

Zlatá polévka

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka nejen s vločkami

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káč23 | 12. 5. 2014 20:25

    Podle tohohle receptu je skvělá.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 12:44

    1*

  • recepty 73 | 16. 5. 2010 20:20

    Vařil jsem z 1/2kg brokolice,1 brambory,cca litru a půl vody,kelímku smetany,2 kostiček smetanového apettita,špetky muškátu,sůl,bílý pepř.Mouky ani bujonu nebylo třeba.Luxusní záležitost,kterou brzy zopakoji!!!Jiří

  • Anonym | 15. 5. 2007 18:04

    Zlatá polévka s bujonem?

  • Marty M | 19. 4. 2007 13:19

    Je výborná. Já tedy taky mixuju, ale pár uvařených růžiček si na "ozdobu" nechám a dám je až do hotové polévky. Zahušťuji dvěma lžičkami mouky rozmíchanými v té smetaně. S tou sušenou cibulí to je skvělý nápad. Já dělám cibulové kroužky - kroužky syrové cibule obalím v mouce a zprudka opeču na oleji. Manžel by určitě ocenil šunku, ale nebyla, tak příště.

  • Anonym | 21. 12. 2006 01:57

    Ten sýr bych každopádně volila lučinu, mouku netřeba. A ještě drobný zlepšovák použitelný vcelku do jakékoliv polévky nebo omáčky: Krapet sušené nastrouhané kořenové zeleniny + cibule (suším na radiátoru) velmi zlepší chuť´a uvaří se velmi rychle.

  • Eva P. | 20. 12. 2006 17:20

    Delavam ji jako pani Ala. Nekdy mixuju, nekdy jenom "rozstoucham", jisku delam s cibulkou.Mnamka.

  • Alžběta Adamíčková | 28. 11. 2006 11:50

    tak jsem uvarila polevku podle pani Aly a priste nepouziju mixer, protoze v ni uz nic neplave. ale pouze stouchadlo. polevku je nutno jeste zahustit.

  • ala | 7. 4. 2006 23:07

    Nejjednodussi, jak to delam ja: Uvarim podle toho kolik porci, bud pulku nebo celou hlavku brokolice, par minut, protoze brokolice, kdyz se dlouho vari, zmizi z ni vsechny dulezite vitaminy, kdyz je uvarena umixovat v mixeru vlit zpatky do hrnce a zase kratce varit, dat do toho bujon, sul, pepr a varit a nakonec slehacku podle chuti! Vyborna!

  • Di | 18. 5. 2005 08:15

    Na podobnou polévku zužitkuji i vývar z brokolice, kterou jsem použila jinde. Ve vývaru nechám povařit očištěné košťály, pak vše rozmixuji. Trochu zahustím jíškou, vidličkou rozmělním ve vařící polévce tavený sýr. Okořenit lze pepřem, muškátovým oříškem, případně kouskem kostky zeleninového bujónu. K polévce nabídku kupovaný smažený hrášek.

  • Radka Zapletalova | 25. 10. 2004 14:11

    ani moc, ani malo, tak akorat.........

  • uďa | 13. 10. 2004 08:45

    Všeho se dává přiměřeně, přiměřeně.

  • veronika mazzei | 12. 10. 2004 19:23

    Proc tam neni uvedeno kolik ceho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Masox Mouka Smetana Sůl Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Brampatáčky

Brampatáčky

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Nutella roláda

Nutella roláda

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Sekaná podle Itala
Sekaná podle Itala

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
Zlatá polévka
Zlatá polévka
Zlaté gazpacho
Zlaté gazpacho
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
  • Recepty.cz
  • Zlatá brokolicová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact