• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Žižkovská lepenice

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žižkovská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 500
      g kysané zelí
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané omyté brambory uvaříme se solí a kmínem. Na oleji osmažíme v hlubší pánvi nakrájenou cibulku, přídáme 2/3 zelí a dusíme do měkka. Pak k zelí přídáme uvařené scezené brambory a zbytek syrového zelí. Pokrm dochutíme solí, promícháme a necháme 5 minut pod poklicí zaležet. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo přílohu k pečeným masům, k sekané nebo k zabijačkovým specialitám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 13. 11. 2005 00:41

    Je to skoro jako Jihočeský kočičák,akorát s tím rozdílem,že u nás se dává sladkokyselé dušené zelí všechno a nakonec hodně dozlatova na sádle usmažené cibule a vše se důkladně promýchá i studené je to mnamka

  • Betula | 17. 1. 2005 12:30

    Fajn neschvalujte to. Sem se překoukla a misto žižkovsky četla židovská. Omluva velká.

  • Betula | 17. 1. 2005 12:29

    Když židovská, tak žádný škvarky z prasátka, ani jitrnice z prasátka. To je jasný.

  • Lenka Kollerova | 18. 6. 2004 00:48

    Nevrila jsem ze to muze chutnat tak dobre :)) Diky za recept, vrele doporucuji

  • lucie | 5. 6. 2004 17:30

    zkoušela jsem k tomu jitrnici, ale ta z obchodu je hnusná. Nevíte někdo, kde se dá koupit domácí? dík

  • Lucka | 5. 6. 2004 17:28

    + škvarky nebo slaninu. Je to vynikající. Udělala jsem k tomu pečeného králíka. Všichni jsme si pochutnali. je k tomu dobré i volské oko.

  • Evelyna Cipra | 29. 5. 2004 23:30

    Věřím, že to může být dobré i takhle, ale do pravé lepenice patří ještě škvarky.

  • Štěpánka | 27. 5. 2004 13:16

    Lepenice z brambor a zelí je super když do této hmoty vymačkáte ještě jitrnici (nebo dvě :-) ) přímo ze střívka. Mňam

  • Božena Pešková | 26. 5. 2004 11:10

    Je to rychlá příloha k masu, ale je to vynikající i bez masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kysané zelí Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
12
Zdravá tortilla
Zdravá tortilla
12
Makové palačinky s citronovým tvarohem
Makové palačinky s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact