Oloupané omyté brambory uvaříme se solí a kmínem. Na oleji osmažíme v hlubší pánvi nakrájenou cibulku, přídáme 2/3 zelí a dusíme do měkka. Pak k zelí přídáme uvařené scezené brambory a zbytek syrového zelí. Pokrm dochutíme solí, promícháme a necháme 5 minut pod poklicí zaležet. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo přílohu k pečeným masům, k sekané nebo k zabijačkovým specialitám.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|13. 11. 2005 00:41
Je to skoro jako Jihočeský kočičák,akorát s tím rozdílem,že u nás se dává sladkokyselé dušené zelí všechno a nakonec hodně dozlatova na sádle usmažené cibule a vše se důkladně promýchá i studené je to mnamka
Betula
|17. 1. 2005 12:30
Fajn neschvalujte to. Sem se překoukla a misto žižkovsky četla židovská. Omluva velká.
Betula
|17. 1. 2005 12:29
Když židovská, tak žádný škvarky z prasátka, ani jitrnice z prasátka. To je jasný.
Lenka Kollerova
|18. 6. 2004 00:48
Nevrila jsem ze to muze chutnat tak dobre :)) Diky za recept, vrele doporucuji
lucie
|5. 6. 2004 17:30
zkoušela jsem k tomu jitrnici, ale ta z obchodu je hnusná. Nevíte někdo, kde se dá koupit domácí? dík
Lucka
|5. 6. 2004 17:28
+ škvarky nebo slaninu. Je to vynikající. Udělala jsem k tomu pečeného králíka. Všichni jsme si pochutnali. je k tomu dobré i volské oko.
Evelyna Cipra
|29. 5. 2004 23:30
Věřím, že to může být dobré i takhle, ale do pravé lepenice patří ještě škvarky.
Štěpánka
|27. 5. 2004 13:16
Lepenice z brambor a zelí je super když do této hmoty vymačkáte ještě jitrnici (nebo dvě :-) ) přímo ze střívka. Mňam
Božena Pešková
|26. 5. 2004 11:10
Je to rychlá příloha k masu, ale je to vynikající i bez masa.