• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Žižkovská lepenice

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žižkovská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 500
      g kysané zelí
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané omyté brambory uvaříme se solí a kmínem. Na oleji osmažíme v hlubší pánvi nakrájenou cibulku, přídáme 2/3 zelí a dusíme do měkka. Pak k zelí přídáme uvařené scezené brambory a zbytek syrového zelí. Pokrm dochutíme solí, promícháme a necháme 5 minut pod poklicí zaležet. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo přílohu k pečeným masům, k sekané nebo k zabijačkovým specialitám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 13. 11. 2005 00:41

    Je to skoro jako Jihočeský kočičák,akorát s tím rozdílem,že u nás se dává sladkokyselé dušené zelí všechno a nakonec hodně dozlatova na sádle usmažené cibule a vše se důkladně promýchá i studené je to mnamka

  • Betula | 17. 1. 2005 12:30

    Fajn neschvalujte to. Sem se překoukla a misto žižkovsky četla židovská. Omluva velká.

  • Betula | 17. 1. 2005 12:29

    Když židovská, tak žádný škvarky z prasátka, ani jitrnice z prasátka. To je jasný.

  • Lenka Kollerova | 18. 6. 2004 00:48

    Nevrila jsem ze to muze chutnat tak dobre :)) Diky za recept, vrele doporucuji

  • lucie | 5. 6. 2004 17:30

    zkoušela jsem k tomu jitrnici, ale ta z obchodu je hnusná. Nevíte někdo, kde se dá koupit domácí? dík

  • Lucka | 5. 6. 2004 17:28

    + škvarky nebo slaninu. Je to vynikající. Udělala jsem k tomu pečeného králíka. Všichni jsme si pochutnali. je k tomu dobré i volské oko.

  • Evelyna Cipra | 29. 5. 2004 23:30

    Věřím, že to může být dobré i takhle, ale do pravé lepenice patří ještě škvarky.

  • Štěpánka | 27. 5. 2004 13:16

    Lepenice z brambor a zelí je super když do této hmoty vymačkáte ještě jitrnici (nebo dvě :-) ) přímo ze střívka. Mňam

  • Božena Pešková | 26. 5. 2004 11:10

    Je to rychlá příloha k masu, ale je to vynikající i bez masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kysané zelí Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

81
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
81
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
77
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
49
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
42
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact