• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
Napište svůj komentář k receptu

Živánská po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
    • 1
      ks brambory Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks rajče Menší
    • 1
      plátek slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cibule Na plátky
    • žampiony (Nebo čerstvé hříbky)
    • koření Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)

Postup přípravy receptu

1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tlustej bůček | 31. 7. 2007 19:26

    mňam

  • Bandy Bandy | 25. 6. 2007 15:14

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  • Jana | 11. 9. 2006 13:19

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Paprika Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

97
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
66
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
62
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact