vepřové maso
(Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
1
ks
brambory
Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
1
ks
paprika
1
ks
rajče
Menší
1
plátek
slanina
sůl
pepř mletý
česnek
cibule
Na plátky
žampiony
(Nebo čerstvé hříbky)
koření
Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)
Postup přípravy receptu
1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
tlustej bůček
|31. 7. 2007 19:26
mňam
Bandy Bandy
|25. 6. 2007 15:14
Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.
Jana
|11. 9. 2006 13:19
Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.