• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
Napište svůj komentář k receptu

Živánská po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
    • 1
      ks brambory Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks rajče Menší
    • 1
      plátek slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cibule Na plátky
    • žampiony (Nebo čerstvé hříbky)
    • koření Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)

Postup přípravy receptu

1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tlustej bůček | 31. 7. 2007 19:26

    mňam

  • Bandy Bandy | 25. 6. 2007 15:14

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  • Jana | 11. 9. 2006 13:19

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Paprika Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

396
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
292
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
117
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Bouřlivé přijetí ve Varech: Douglas splnil Bartoškovo poslední přání! A přiznal, že Forman ho naučil „ho*no“!

Bouřlivé přijetí ve Varech: Douglas splnil Bartoškovo poslední přání! A přiznal, že Forman ho naučil „ho*no“!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact