• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
Napište svůj komentář k receptu

Živánská po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
    • 1
      ks brambory Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks rajče Menší
    • 1
      plátek slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cibule Na plátky
    • žampiony (Nebo čerstvé hříbky)
    • koření Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)

Postup přípravy receptu

1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tlustej bůček | 31. 7. 2007 19:26

    mňam

  • Bandy Bandy | 25. 6. 2007 15:14

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  • Jana | 11. 9. 2006 13:19

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Paprika Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

70
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
53
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
39
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
37
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
35
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact