• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
Napište svůj komentář k receptu

Živáň ala Alenka

autor: Mucík
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živáň ala Alenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřové maso kýta, krkovice, plecko - dle chuti /může být 1 druh či promíchané
    • 500
      g anglická slanina
    • 500
      g cibule
    • 1
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1,50
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4 cm. Potom maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.
2
Do pekáče na husu skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme, skládáme do dlouhých řad - do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady. Maso prostě "nacpeme" všude, kde se dá - i s cibulí a slaninou. Zbytek nálevu nalejeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150 °C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hodiny. Nepodlévám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky ala McDonald

Domácí hranolky ala McDonald

Čočková polévka ala Romana

Čočková polévka ala Romana

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pan Vařečka | 30. 11. 2007 18:46

    jistě... pivem

  • Květa | 18. 9. 2007 19:37

    Zní to báječně, jen nemusím ve vaření víno. Stačí i malá kapka a už mi to nevoní a nechutná. Lze to zalít i něčím jiným?

  • Mucule | 9. 3. 2007 17:44

    Mohu doporučit obyčejný chleba. Potom ta šťávička a v ní namočený chlebíček... no blaho!!!

  • Jana Kutačová | 8. 2. 2007 08:41

    Já osobně bych to viděla na vařený nebo pečený brambor.Ono by se dalo ke konci toho pečení,přidat plech s brambory nakrájenými na kolečka nebo čtvrtky a nechat je upéct a vytáhnout zároveň s připravenou"živáňskou" .o)

  • Andrea Navrátilová | 7. 2. 2007 19:22

    Ráda recept vyzkouším,ale máme rádi přílohyporadíte co dobrého k tomu?

  • Anka | 22. 1. 2007 10:37

    Vynikajúce, mala som hostí - fajnšmekrov, všetkým to veťmi chutilo

  • jana | 29. 5. 2006 12:14

    vynikající i na studeno - pokud ovšem zbude...super, díky za recept.

  • Gabriela Houšková | 4. 5. 2006 13:46

    v neděli jsme byli u ségry (taky Alena), která tento recept vyzkoušela. Bylo to skvělé, masíčko výborně ochucené a měkoučké. K tomu udělala omáčku z jogurtu a zakysané smetany s koprem a pažitkou. Super, dávám 1*

  • Eva Budková | 11. 4. 2006 11:00

    Recept jsem vyzkoušela, všem doma moc chutnalo :-) Dávám za 1. Opravdu výborný.

  • PETR | 7. 4. 2006 13:16

    To stojí za vyskoušení.

  • Anonym | 20. 3. 2006 14:34

    no to bych si dala říct, vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Paprika - sladká Pepř celý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Šumajstr

Šumajstr

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Pečené fazole

Pečené fazole

Domácí snickers

Domácí snickers

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

133
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
89
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
88
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
57
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
50
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact