Nějakou dobu jsem se pokoušel naučit ideální domácí chléb a po vyzkoušení mnoha receptů jsem se dopracoval k následující receptuře. Je to rychlé, chutné a zabaví se i malé děti. Osobně používám kuchyňský robot, nepochybně však půjde těsto zpracovat i ručně. Takže neváhej a peč! :)
Jednoduše. Pořádně promíchat sypké suroviny. Za stálého míchání přilévat vodu s octem. (Dle chuti lze přimíchat např. nakládaný pepř nebo nasekané olivy). Připravit libovolnou formu na pečení, funguje i bez víka a předehřát troubu na nejnižší teplotu (50°C).
3
Formu vyložit pečícím papírem. Připravené těsto rozprostřít do formy. Přikrýt čistou utěrkou a vložit do trouby. Hlídat, a jakmile těsto vykyne, jen přepnout troubu (z 50°C) na 230°C a péct do zlatova asi 30 min. Během pečení chleba 1x - 2x potřu vodou, v poslední fázi i olivovým olejem. Jakmile je chleba upečený, na 5min jej vytáhnu z trouby a poté špejlí zkontroluji zda je uprostřed upečený.. doba pečení se může lišit, zatím se však pokaždé povedl.