• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žitný chléb Ondra
Napište svůj komentář k receptu

Žitný chléb Ondra

0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 500
      g žitná hladká mouka
    • 1
      balení sušené droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Nějakou dobu jsem se pokoušel naučit ideální domácí chléb a po vyzkoušení mnoha receptů jsem se dopracoval k následující receptuře. Je to rychlé, chutné a zabaví se i malé děti. Osobně používám kuchyňský robot, nepochybně však půjde těsto zpracovat i ručně. Takže neváhej a peč! :)

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Jednoduše. Pořádně promíchat sypké suroviny. Za stálého míchání přilévat vodu s octem. (Dle chuti lze přimíchat např. nakládaný pepř nebo nasekané olivy). Připravit libovolnou formu na pečení, funguje i bez víka a předehřát troubu na nejnižší teplotu (50°C).
3
Formu vyložit pečícím papírem. Připravené těsto rozprostřít do formy. Přikrýt čistou utěrkou a vložit do trouby. Hlídat, a jakmile těsto vykyne, jen přepnout troubu (z 50°C) na 230°C a péct do zlatova asi 30 min. Během pečení chleba 1x - 2x potřu vodou, v poslední fázi i olivovým olejem. Jakmile je chleba upečený, na 5min jej vytáhnu z trouby a poté špejlí zkontroluji zda je uprostřed upečený.. doba pečení se může lišit, zatím se však pokaždé povedl.

RADA: Recept na klasickou Šumavu pro začátečníky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kmín Ocet Olivový olej Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná hladká mouka

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Medovník V.

Medovník V.

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
109
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
83
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky prosté, základní…
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
Žitný chléb III.
Žitný chléb III.
Živánská
Živánská
Živáňská jehla
Živáňská jehla
Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
  • Recepty.cz
  • Žitný chléb Ondra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact