• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Žirafí bábovka

autor: pajuna.dolezalova@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 54
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Bílkové těsto
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 50
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Žloutkové těsto
    • 5
      ks žloutky
    • 100
      g cukr krystal
    • 70
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • 3
      lžíce kakao
    • moučkový cukr na posypání
    • máslo na vysypání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej. Poté přisypte mouku a prášek do pečiva a šlehejte, až bude těsto jemné.
2
Žloutkové těsto: Žloutky vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem v jemný krém. Poté za stálého šlehání postupně přilévejte mléko s olejem. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva a šlehejte až bude těsto hladké.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

3
Formu na bábovku vytřete máslem nebo vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Do takto připravené formy vlijte 1/3 žloutkového těsta a povrch této vrstvy posypte kakaem. Poté nalijte na tuto vrstvu 1/2 světlého krému z bílků a opět tuto vrstvu posypte kakaem. Postup opakujte, poslední vrstva bude z poslední 1/3 žloutkového těsta.
4
Bábovku dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 40-45 minut. Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout a vyklopte z formy. Pocukrujte moučkovým cukrem. Pak už přeji jen dobrou chuť.

RADA: Jak vyklápíme bábovku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Termixová bábovka

Termixová bábovka

třená bábovka

třená bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr žloutky

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Černý kuba

Černý kuba

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

23
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky prosté, základní…
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact