• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Žirafí bábovka

autor: pajuna.dolezalova@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 48
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Bílkové těsto
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 50
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Žloutkové těsto
    • 5
      ks žloutky
    • 100
      g cukr krystal
    • 70
      ml mléko
    • 50
      ml olej
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 8
      g prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • 3
      lžíce kakao
    • moučkový cukr na posypání
    • máslo na vysypání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej. Poté přisypte mouku a prášek do pečiva a šlehejte, až bude těsto jemné.
2
Žloutkové těsto: Žloutky vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem v jemný krém. Poté za stálého šlehání postupně přilévejte mléko s olejem. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva a šlehejte až bude těsto hladké.

RADA: Domácí vanilkový extrakt

3
Formu na bábovku vytřete máslem nebo vymažte olejem, vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Do takto připravené formy vlijte 1/3 žloutkového těsta a povrch této vrstvy posypte kakaem. Poté nalijte na tuto vrstvu 1/2 světlého krému z bílků a opět tuto vrstvu posypte kakaem. Postup opakujte, poslední vrstva bude z poslední 1/3 žloutkového těsta.
4
Bábovku dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 40-45 minut. Po vyndání z trouby nechte bábovku vychladnout a vyklopte z formy. Pocukrujte moučkovým cukrem. Pak už přeji jen dobrou chuť.

RADA: Jak vyklápíme bábovku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Termixová bábovka

Termixová bábovka

třená bábovka

třená bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr žloutky

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Makovec

Makovec

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Bramboráčky s masovou směsí
Bramboráčky s masovou…
21
Míša řezy
Míša řezy
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky prosté, základní…
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
  • Recepty.cz
  • Žirafí bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact