Do širšího kastrolu nalijeme 1 dcl vody, vložíme pařák a přivedeme k varu. Na minutce stopneme 10 minut a postupně vhazujeme očištěný a na kousky nakrájený celer, petržel, brokolici rozebranou na růžičky.
2
Mezitím spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata, vložíme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli a jemně sekané klíčky. Spařenou zeleninu necháme trochu vychladnout, přidáme do mísy, zalijeme zálivkou a jemně promícháme.
3
Podáváme samotné jako lehkou večeři. Zelenina má být tužší, ať se vláknina a vitamíny co nejvíce zachovají.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|20. 3. 2007 16:30
Zuzko, máte 100% pravdu, v létě jíme podobné kreace také syrové. Teď v zimě přeci jen častěji vaříme. Syrový celer však nic slaného nepokazí tak se může přidat nakonec spolu s klíčky.
Zuzka Nováková
|9. 3. 2007 15:03
Martine, už se mi sbíhaly sliny, když jsem si četla recept, ale úplně mě přišlo líto pak tu dobrou zeleninu nějak tepelně upravovat. Tento salátek by byl výborný pěkně za syrova. Brokolici jme si doma oblíbili právě jako salát v nějaké "bílé" zálivce.