Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20 minut. Do dalšího hrnce dáme nakrájenou cibuli a na oleji ji orestujeme, přidáme 1 lžičku vegety a na kolečka nakrájenou mrkev i nakrájenou kapustu. Vše chvíli orestujeme a podlijeme 3/4 litrem vody. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme a necháme vše vařit, až nám brambory změknou. Z tlakového hrnce slijeme vývar přes cedník do hrnce s polévkou, kde se vařily brambory a vyndám
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenča
|19. 12. 2007 22:25
Tuto polévku jsem kdysi vyčetla v jednom časopise a moc nám zachutnala. Máme ji rádi stejně jako zelňačku,boršč a podobně husté polévky.Množství surovin do této polévky si může každý upravit podle sebe.
Lusinda
|19. 12. 2007 07:50
Zdenčo anonyma ignorujte.Já např. trochu vývaru z uzených kostí přidávám i do křenové omáčky a ta chuť..:o)
Tereza J.
|19. 12. 2007 07:20
Zdenča, dobrá polievka z údeného je v zime na nezaplatenie. Na váš spôsob som nerobila, ale hrach máme radi, takže určite uvarím. Poznámky anonymov si nevšímajte. Nemá to zmysel.
Anonym
|18. 12. 2007 23:21
Uzenou polívku ZÁSADNĚ NEVAŘÍM - kromě toho, že mi nechnutná, je taky karcinogenní.Chuť fazolové, čočkové, nebo jakékoliv jiné luštěninové polévky nejvíce zlepšíte vařením s česnekem, cibulí, celerem a petrželí, po uvaření přidáním trochy mléka a zelené natě. Pokud chcete zahustit, část odeberte a umixujte a po umixování vraťte zpět do polévky, výsledná chuť je tiísíckrát lepší než patlání jíšky do polívky.
Zdenča
|18. 12. 2007 20:35
Je poznat,že jste výborný kuchař a máte vše v malíčku.Jen by mě osobně zajímalo z čeho připravujete uzenou polévku ?A popřípadě jak se dá vylepšit chuť fazolové a nebo čočkové polévky ?
Anonym
|17. 12. 2007 00:24
Uzené kosti.... No uvařit je a obrat, to ještě jo, ale tu vodu z nich ZÁSADNĚ vylévám do záchoda.
Michal
|16. 12. 2007 16:25
Anonyme, kdo umí ten umí a kdo neumí, alespoň si suše pšoukne v komentáři. Tak dobrou chuť.