• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zimní polévka II.

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      šálek hrách půlený
    • 0,25
      ks kapusta
    • 3
      ks brambory 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • nové koření

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20 minut. Do dalšího hrnce dáme nakrájenou cibuli a na oleji ji orestujeme, přidáme 1 lžičku vegety a na kolečka nakrájenou mrkev i nakrájenou kapustu. Vše chvíli orestujeme a podlijeme 3/4 litrem vody. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme a necháme vše vařit, až nám brambory změknou. Z tlakového hrnce slijeme vývar přes cedník do hrnce s polévkou, kde se vařily brambory a vyndám
2
Tato polévka je hustá a podává se s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Zimní salát

Zimní salát

Ovocný salát pro zimní večery

Ovocný salát pro zimní večery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenča | 19. 12. 2007 22:25

    Tuto polévku jsem kdysi vyčetla v jednom časopise a moc nám zachutnala. Máme ji rádi stejně jako zelňačku,boršč a podobně husté polévky.Množství surovin do této polévky si může každý upravit podle sebe.

  • Lusinda | 19. 12. 2007 07:50

    Zdenčo anonyma ignorujte.Já např. trochu vývaru z uzených kostí přidávám i do křenové omáčky a ta chuť..:o)

  • Tereza J. | 19. 12. 2007 07:20

    Zdenča, dobrá polievka z údeného je v zime na nezaplatenie. Na váš spôsob som nerobila, ale hrach máme radi, takže určite uvarím. Poznámky anonymov si nevšímajte. Nemá to zmysel.

  • Anonym | 18. 12. 2007 23:21

    Uzenou polívku ZÁSADNĚ NEVAŘÍM - kromě toho, že mi nechnutná, je taky karcinogenní.Chuť fazolové, čočkové, nebo jakékoliv jiné luštěninové polévky nejvíce zlepšíte vařením s česnekem, cibulí, celerem a petrželí, po uvaření přidáním trochy mléka a zelené natě. Pokud chcete zahustit, část odeberte a umixujte a po umixování vraťte zpět do polévky, výsledná chuť je tiísíckrát lepší než patlání jíšky do polívky.

  • Zdenča | 18. 12. 2007 20:35

    Je poznat,že jste výborný kuchař a máte vše v malíčku.Jen by mě osobně zajímalo z čeho připravujete uzenou polévku ?A popřípadě jak se dá vylepšit chuť fazolové a nebo čočkové polévky ?

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:24

    Uzené kosti.... No uvařit je a obrat, to ještě jo, ale tu vodu z nich ZÁSADNĚ vylévám do záchoda.

  • Michal | 16. 12. 2007 16:25

    Anonyme, kdo umí ten umí a kdo neumí, alespoň si suše pšoukne v komentáři. Tak dobrou chuť.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:03

    jéžiš, tohle by mi chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrách Kapusta Mrkev Nové koření Pepř mletý Sůl Uzené kosti Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Dýňový krém

Dýňový krém

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

47
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Čočkové ragú
Čočkové ragú
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact