• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zimní musaka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso jehněčí
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (může být i rajský protlak)
    • 2
      ks rajče
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g sýr čedar
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není slabě hnědé. Najemno nakrájíme mrkev a cuketu, smícháme s rajčaty z plechovky a přidáme k jehněčímu. Vaříme cca 10 minut. Masovou směs dáme do pekáčku a necháme stranou. Lilek a rajčata nakrájíme na plátky. Rozehřejeme na pánvi olej a rychle plátky osmažíme, dokud nám nezměknou. Na masovou směs klademe naše osmažené plátky zeleniny. Ušleháme vejce s jogurtem a polijeme musaku. Na závěr posypeme nastrouhaným čedarem. Pečeme v troubě zhruba 30-35 minut, dokud vršek není krásně zlatý.
2
Podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Zlámalová | 23. 11. 2008 00:40

    Heleno, možná to bude "kvalitou"... tuhle jsem se dostala k "jako-bio" jehněčímu z domácího chovu a to se nadá srovnat. Bylo trochu tužší, ale voňavé a chuťově velice bohaté. Celkem dobré jehněčí i skopové mají v Praze v Myslíkově ulici v tom arabském krámku.

  • Eva Č. | 7. 3. 2006 13:27

    zajímavá obměna musaky,zkusím se sojovým granulátem

  • Barbara | 6. 3. 2006 13:12

    Ještě jsem zapoměla dodat, že jsem to nezalívala jogurtem, ale vejci rozmíchanými s trochou vody. Místo jehněčího bylo běžné mleté maso půl na půl. A do třetice jsem lilky nesmažila, protože děsivě sají olej, ale jenom je na vrchu olejem pokapala.

  • Helena | 6. 3. 2006 08:41

    Neco podobneho delam jiz dlouha leta a vzdy to ma uspech.Jen bude mozna v Cechach problem s tim jehnecim.Malokde je k dostani a zda se mi,ze ma jinou chut.Vsimla jsem si,ale,ze maso se da zamenovat,v tomto pripade asi smesi teleciho a liboveho veproveho.Ze jsou 2 druhy hoveziho(z kravy,ktera byla domestikovana na strednim vychode a odtud se rozsirila po cele Evrope a z buvola,domestikovaneho v Indii,krereho ted chovaji take hlavne v Italii a UK je jasne.maso ma jinou chut a buvoli mleko ma dvojnasobny obsah tuku oproti kravskemu(mozarela,ghee).Jak je to s rozdilnou chuti skopoveho masa je pro me zahada.

  • Ivča R. | 6. 3. 2006 07:30

    To vypadá zajímavě, hned dnes zkusím.

  • Barbara | 5. 3. 2006 18:59

    Zrovna o víkendu jsem také dělala musaku, ale dospodu jsem ještě dala na kolečka nakrájené a trochu předvařené brambory.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cuketa Lilek Mleté maso Mrkev Olivový olej Rajče Sekaná rajčata Sýr Čedar Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Pivní sýr

Pivní sýr

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Guláš

Guláš

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče
Kuře po provensálsku z…
11
Placičky z cukety a mrkve
Placičky z cukety a mrkve

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Velkolepá veselka dcery Banderase a Griffithové:  Antonio provdal jedinou dceru!

Velkolepá veselka dcery Banderase a Griffithové: Antonio provdal jedinou dceru!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact