Heleno, možná to bude "kvalitou"... tuhle jsem se dostala k "jako-bio" jehněčímu z domácího chovu a to se nadá srovnat. Bylo trochu tužší, ale voňavé a chuťově velice bohaté. Celkem dobré jehněčí i skopové mají v Praze v Myslíkově ulici v tom arabském krámku.
zajímavá obměna musaky,zkusím se sojovým granulátem
Ještě jsem zapoměla dodat, že jsem to nezalívala jogurtem, ale vejci rozmíchanými s trochou vody. Místo jehněčího bylo běžné mleté maso půl na půl. A do třetice jsem lilky nesmažila, protože děsivě sají olej, ale jenom je na vrchu olejem pokapala.
Neco podobneho delam jiz dlouha leta a vzdy to ma uspech.Jen bude mozna v Cechach problem s tim jehnecim.Malokde je k dostani a zda se mi,ze ma jinou chut.Vsimla jsem si,ale,ze maso se da zamenovat,v tomto pripade asi smesi teleciho a liboveho veproveho.Ze jsou 2 druhy hoveziho(z kravy,ktera byla domestikovana na strednim vychode a odtud se rozsirila po cele Evrope a z buvola,domestikovaneho v Indii,krereho ted chovaji take hlavne v Italii a UK je jasne.maso ma jinou chut a buvoli mleko ma dvojnasobny obsah tuku oproti kravskemu(mozarela,ghee).Jak je to s rozdilnou chuti skopoveho masa je pro me zahada.
To vypadá zajímavě, hned dnes zkusím.
Zrovna o víkendu jsem také dělala musaku, ale dospodu jsem ještě dala na kolečka nakrájené a trochu předvařené brambory.