• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
Napište svůj komentář k receptu

Zimní minestrone

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
4fotografie
Nahrát fotku
 

S touto velmi oblíbenou italskou polévkou se můžeme setkat v mnoha obměnách. Naleznete v ní jak mnoho zeleniny včetně rajčat a brambor, tak bílé fazole. Polévka vás tak dostatečně zasytí i jako samostatný chod. K večeři jako dělaná.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 4
      ks mrkev
    • 3
      ks brambory středně velké, typ B
    • olivový olej
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 400
      g fazole ve slaném nálevu bílé
    • 2
      hrst kadeřávek
    • strouhaný parmazán k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Rozpalte hrnec a opečte slaninu dozlatova. Přidejte lžíci oleje a orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte řapíkatý celer, mrkev a restujte asi 3 minuty. Nakonec přidejte česnek, tomu postačí asi minuta. Nyní přilijte rajčata, vývar a přidejte pokrájené brambory. Vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké.

RADA: Silný vývar

3
Fazole slijte a propláchněte, polovinu jich rozmixujte a vmíchejte do polévky, fazolové pyré ji zahustí. Přidejte zbylé fazole a natrhané listy kadeřávku, polévku dochuťte solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minestrone s kadeřávkem

Minestrone s kadeřávkem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kadeřávek Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Řapíkatý celer Strouhaný parmazán Sůl Zeleninový vývar

Poctivá kuřecí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Svařené víno

Svařené víno

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poctivá kuřecí polévka

Poslední sledované recepty

118
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
49
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
27
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Michaela Ochotská (40) je těhotná! Budeme 4, prozradila

Michaela Ochotská (40) je těhotná! Budeme 4, prozradila

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact