• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní čaj od Báry
Napište svůj komentář k receptu

Zimní čaj od Báry

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní čaj od Báry
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovoce jahody, maliny, jablka, hrušky, broskve... nejvíce by mělo být rybízu
  • Na 1 kg ovoce potřebujeme
    • 125
      g cukr
    • 2
      ks hřebíček
    • badyán
    • 1
      voda
    • 0,25
      l hnědý rum
    • skořice v množství podle vaší chuti

Postup přípravy receptu

1
Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak přidáme rum. "Čaj" ihned dáváme do sklenic, zavíčkujeme a "zavaříme" otočením dna vzhůru. Takto vyrobený čaj (množství záleží na složení ovoce a chuti - zhruba 1 lžíce) zalíváme horkou vodou.
2
Mám vyzkoušeno, že takto lze zpracovat takřka veškeré ovoce, mražené, čerstvé přebytky ze zahrádky a dokonce jsem ho již vyráběla ze zavařeného ovoce (tam jsem použila místo vody šťávu z kompotu, šetřila cukrem a dobu varu jsem zkrátila). Rybíz je poměrně důležitý, postará se o hustotu "čaje". Ale když není, nevadí, ale musíte počítat s tím, že čaj bude řidší a zvýší se jeho spotřeba. Pile
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zimní salát

Zimní salát

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Ovocný salát pro zimní večery

Ovocný salát pro zimní večery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Veselá | 29. 12. 2007 22:32

    Potvzuji, že čaj je výborný. Jen na mě moc sladký. Co se stane, když cukr vynechám uplně? Mimochodem je to výtečný základ na silvestrovskou bowli.

  • Pilence | 16. 5. 2005 09:10

    Ovoce rozhodne necedit!!! Nechat! To je ta spravna tresnicka na dorte, kdyz ho lzickou vybirate z caje! Je to i skvely darek. V nejake ozdobne lahvi, doplnene napr. kousky citronove ci pomerancove kury, "caj" hezky i vypada. Na vicko pak staci kousek pekne latky ovazane stuzkou, ozdobit napr. kouskem skorice. Pile

  • Hanka | 13. 5. 2005 14:21

    Recept mě zaujal-potřebuji zpracovat mražený rybíz.Než-li dám čaj do sklenic,scedím ovoce-myslím to dobře?Děkuji za upřesnění.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Horké nápoje
Nápoje Teplé Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

109
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
91
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
55
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Zimní čaj od Báry
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact