• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 40
      g hera
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • kmín
    • sezam
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
2
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
3
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský bůček

Židovský bůček

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan | 26. 12. 2012 15:57

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  • Lenka Bauerová | 11. 1. 2012 13:58

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  • Jana Sochová | 15. 2. 2010 12:07

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:52

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:49

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Olga Zehnalová | 3. 2. 2009 16:11

    Pán František, bez múky z týchto ingrediencií ste mohol mať takú nejakú omeletu, ale chlieb, to by som ho chcela teda vidieť.

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 14:58

    Smula,po chlebu se tak rychle zaprasilo,ze jsem na nej nestihl ani mrknout.proto ty uvozovky :(((

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 14:19

    Ja nekdy zasnu co tady najdu za recepty. V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 13:39

    Františku Jebavý , chcela by som videieť chlieb z uvedených ingrediencií bez múky. Vlož foto do galérie :)))

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:23

    omlouvám se, trapná chyba, 450 g mouky

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:22

    Omlouvám, terpaná chyba, 450g mouky

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 13:20

    tento židovský šábesový chleba jsem vyzkoušel bez mouky a byl docela jedlý"doporučuju"

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 18:05

    Leni, ověřovala jsem si to i jinde - je to správně :-))

  • Tereza J. | 2. 2. 2009 17:12

    lenka, prečo myslíš, že 45 dag múky je veľa ?

  • lenka galvasová | 2. 2. 2009 17:07

    Není 45 dkg mouky hodně?

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 16:59

    autor (-ka), opravdu zapomněl na mouku - já ve svých receptech mám uvedeno 450g polohrubé mouky - ale autor by to měl potvrdit :-))

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:21

    A múky ide koľko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Kmín Máslo Mléko Sezam Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact