• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 40
      g hera
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • kmín
    • sezam
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
2
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
3
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský bůček

Židovský bůček

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan | 26. 12. 2012 15:57

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  • Lenka Bauerová | 11. 1. 2012 13:58

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  • Jana Sochová | 15. 2. 2010 12:07

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:52

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:49

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Olga Zehnalová | 3. 2. 2009 16:11

    Pán František, bez múky z týchto ingrediencií ste mohol mať takú nejakú omeletu, ale chlieb, to by som ho chcela teda vidieť.

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 14:58

    Smula,po chlebu se tak rychle zaprasilo,ze jsem na nej nestihl ani mrknout.proto ty uvozovky :(((

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 14:19

    Ja nekdy zasnu co tady najdu za recepty. V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 13:39

    Františku Jebavý , chcela by som videieť chlieb z uvedených ingrediencií bez múky. Vlož foto do galérie :)))

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:23

    omlouvám se, trapná chyba, 450 g mouky

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:22

    Omlouvám, terpaná chyba, 450g mouky

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 13:20

    tento židovský šábesový chleba jsem vyzkoušel bez mouky a byl docela jedlý"doporučuju"

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 18:05

    Leni, ověřovala jsem si to i jinde - je to správně :-))

  • Tereza J. | 2. 2. 2009 17:12

    lenka, prečo myslíš, že 45 dag múky je veľa ?

  • lenka galvasová | 2. 2. 2009 17:07

    Není 45 dkg mouky hodně?

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 16:59

    autor (-ka), opravdu zapomněl na mouku - já ve svých receptech mám uvedeno 450g polohrubé mouky - ale autor by to měl potvrdit :-))

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:21

    A múky ide koľko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Kmín Máslo Mléko Sezam Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact