• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Židovský bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček 0,75 kg
    • česnek hodně
    • sůl
    • paprika
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo hrnci). Zbylý česnek utřeme se solí a potřeme jím vychladlý bůček, který ještě obalíme v červené paprice. Vystydlý bůček zabalíme do alobalu a necháme v lednici den - dva odležet. Krájíme na tenké plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček na zelenině

Bůček na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igy | 5. 7. 2013 04:28

    Typický příklad zpraseného receptu. Žídé by samozřejmě veprové nejedli. V receptu je "skoro" správně jenom seznam koření. Originálně se recept jmenuje Gedempte Fleish. Tady je popis původního receptru v angličtině: http://www.teu.co.il/gedempte-fleish/ V anglicky mluvících zemích se tento recept uvádí pod názvem "Jewish brisket". Brisket se někdy překládá jako bůček, ale správne se jedná o hovězí hrudí a všechny recepty také toto maso používají. Receptů existuje spousta modifikací, ale základem je v podstatě toto: česnek, papriku, pepř a sůl smicháme dohromady a ve směsi obalíme maso které zprudka opečeme. Dáme do pekáče přidáme cibuli (dalsí repty kombinují různé druhy zeleniny), podlijeme, zakryjeme víkem nebo alobalem a velmi pomalu při nízké teplotě cca 150°C pečeme 2 a 1/2 hodiny i více podle velikosti masa, až je maso krásně měkké a šťavnaté.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:40

    Výborné masíčko.

  • helca | 7. 6. 2007 23:41

    Ale cesnek ano.helca

  • Laso Larsen | 3. 8. 2005 16:33

    Zarazil mě ten název - pokud vím, tak židi vepřové nee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Paprika Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Banánový dortík

Banánový dortík

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
21
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact