• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Židovský bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček 0,75 kg
    • česnek hodně
    • sůl
    • paprika
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo hrnci). Zbylý česnek utřeme se solí a potřeme jím vychladlý bůček, který ještě obalíme v červené paprice. Vystydlý bůček zabalíme do alobalu a necháme v lednici den - dva odležet. Krájíme na tenké plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček na zelenině

Bůček na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igy | 5. 7. 2013 04:28

    Typický příklad zpraseného receptu. Žídé by samozřejmě veprové nejedli. V receptu je "skoro" správně jenom seznam koření. Originálně se recept jmenuje Gedempte Fleish. Tady je popis původního receptru v angličtině: http://www.teu.co.il/gedempte-fleish/ V anglicky mluvících zemích se tento recept uvádí pod názvem "Jewish brisket". Brisket se někdy překládá jako bůček, ale správne se jedná o hovězí hrudí a všechny recepty také toto maso používají. Receptů existuje spousta modifikací, ale základem je v podstatě toto: česnek, papriku, pepř a sůl smicháme dohromady a ve směsi obalíme maso které zprudka opečeme. Dáme do pekáče přidáme cibuli (dalsí repty kombinují různé druhy zeleniny), podlijeme, zakryjeme víkem nebo alobalem a velmi pomalu při nízké teplotě cca 150°C pečeme 2 a 1/2 hodiny i více podle velikosti masa, až je maso krásně měkké a šťavnaté.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:40

    Výborné masíčko.

  • helca | 7. 6. 2007 23:41

    Ale cesnek ano.helca

  • Laso Larsen | 3. 8. 2005 16:33

    Zarazil mě ten název - pokud vím, tak židi vepřové nee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Paprika Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
25
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact