• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Židovské řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené maso
    • česnek
    • mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
2
Podává se s bramborovou kaší.
3
Zkoušela jsem dát místo česneku krenex a je to taky dobré.
4
Doma (u maminky) jsme jim říkali židovské, asi kvůli tomu česneku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kuřecí řízky na paprice

Kuřecí řízky na paprice

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 16. 9. 2014 15:07

    Autore/rko - klasický židovský řízek je z hovězího roštěnce. Pak sůl, česnek atd... Žádné vepřové a už vůbec ne uzené.

  • RauM
    RauM | 11. 1. 2012 13:50

    já sice Židovka nejsem, ale i tak jsem zaměnila uzené za kuřecí a taky to nemělo chybu.. jen česnek jsem nastrouhala, pak má jinou chuť

  • lomaci | 4. 4. 2011 14:43

    Nevím jak vy ale, židi nejí VEPŘOVÉ maso !!!! ;-)

  • Simča Sládková | 6. 11. 2009 14:35

    Tak jsem dnes konečně vyzkoušela, je to velice chutné, jen budu příště krájet silnější plátky (měla jsem je silné tak do 1/2 cm, ale lepší budou ty 3/4 cm, jak je v receptu ty vyšší hodnota). Všem "masožravcům" vřele doporučuji :-). Simča

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 10:45

    Simčo, na čo Ty hneď nemyslíš? Ale je to milé. Krásny deň.

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 17:07

    Nedá mi to, abych se m nepřidala jednu poznámku: Proč výrazná česneková chuť evokuje to, že je jídlo "židovské"? Nedávno jsem četla o přírodních afrodisiakách, kde se uvádělo, že česnek je výrazné afrodisiakum. A protože Židé mají povinnost v předvečer šábesu "potěšit ženu" :-), jídali velká množství česneku, aby tomuto příkazu dostáli se ctí :-). Sympatické náboženské nařízení, což, ženy? S.

  • Helena Pešková | 22. 1. 2008 21:04

    Lusindo , hmmm , tak já "porthaus" znám z pravé hovězí svíčkové s česnekem v trojobalu .

  • Martina Marťásek | 22. 1. 2008 20:49

    Omlouvám se , ale ten anonym jsem byla já , nějakým nedopatřením se mi asi podařilo odhlásit :-( Jinak se zásadně pod své komentáře podepisuji . Jen malinko nechápu poznámky v receptu i komentářích , že se tento pokrm nazývá "židovský", kvůli chuti česneku . . . To na mne působí tak , že vše , co chutná po česneku , je "židovské" , nebo jsem to jen nepochopila ? A také znám recept na Židovské řízky , které se dělají pouze z hovězího masa . . .

  • Simča Sládková | 21. 1. 2008 19:59

    Anonyme - v receptu není psáno. že musí být z vepžového - my kupujeme krůtí rolku a přesně z té jsem recept zkoučela... A nakonac jak psala Milena Kubíková: autorka sama uvádí, že "židovské" se u nich řízkům říkalo pro silnou česnekovou chuť....

  • Lusinda | 21. 1. 2008 19:50

    P.Heleno,sice nejsem profesionál,ale hov.roštěnec s česnekem v trojobalu se myslím jmenuje "porthaus".

  • milena kubikova | 21. 1. 2008 15:38

    anonym.....to predsa vsetci vieme.....v recepte je jasne pisane, ze autorka to volala zidovske asi kvoli tomu cesnaku.

  • Anonym | 21. 1. 2008 15:24

    Mimo jiné , Židé vepřové maso nejedí . . .

  • Helena Pešková | 21. 1. 2008 00:21

    Chtěla bych přidat svůj názor : Jsem kuchařka z povolání více jak třicet let a pokud mě paměť neklame židovský řízek byl vždy z nízkého hovězího roštěnce,ten rozetřený česnek se solí na mase a obalené v trojobalu byl typickým pro tento recept.

  • milena kubikova | 20. 1. 2008 20:00

    ked ja neviem....mna to teda nejako neoslovilo, resp. nieze neoslovilo, ale zda sa mi to uplne obycajne, aj ked vyprazane udene je skutocne neobycajne. muz ten sa vyjadril ze jednoduche a vyborne, ale on povie na vsetko kde su kvanta cesnaku , ze je to vyborne. netvrdim, ze nebudem opakovat.

  • Iva | 7. 11. 2006 21:12

    Genialni a pritom tak jednoducha kombinace! Muj italsky pritel se olizoval az za usima:-) Tvrdil, ze mu to pripomina October Fest:-) Do bramborove kase jsem pridala trochu kremzske horcice. Parada!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 9. 2006 11:33

    Super jídlo, vůbec by mě nenapadlo smažit uzené. S česnekem výborné. 1***

  • Linči | 18. 6. 2006 20:26

    Tak tomu říkám bomba!! Je to opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Maso je šťavnaté a moc chutné.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:53

    Doporučuju! S česnekem lepší, ale ani s Krenexem to není špatné. Příště asi zkusím čerstvě nastrouhaný křen.

  • Petra | 11. 1. 2006 15:22

    Já jsem tam nedávala česnek, ale jen pepř a malinko soli a bylo to taky super a nic lepšího jak bramborovou kaši si k tomu neumím představit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mouka Rostlinný olej Strouhanka Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Máslové řízky

Máslové řízky

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Bramborové housky

Bramborové housky

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

136
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
120
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
88
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact