já sice Židovka nejsem, ale i tak jsem zaměnila uzené za kuřecí a taky to nemělo chybu.. jen česnek jsem nastrouhala, pak má jinou chuť
lomaci
|4. 4. 2011 14:43
Nevím jak vy ale, židi nejí VEPŘOVÉ maso !!!! ;-)
Simča Sládková
|6. 11. 2009 14:35
Tak jsem dnes konečně vyzkoušela, je to velice chutné, jen budu příště krájet silnější plátky (měla jsem je silné tak do 1/2 cm, ale lepší budou ty 3/4 cm, jak je v receptu ty vyšší hodnota). Všem "masožravcům" vřele doporučuji :-). Simča
Klára Keselyova
|23. 4. 2009 10:45
Simčo, na čo Ty hneď nemyslíš? Ale je to milé. Krásny deň.
Simča Sládková
|22. 4. 2009 17:07
Nedá mi to, abych se m nepřidala jednu poznámku: Proč výrazná česneková chuť evokuje to, že je jídlo "židovské"? Nedávno jsem četla o přírodních afrodisiakách, kde se uvádělo, že česnek je výrazné afrodisiakum. A protože Židé mají povinnost v předvečer šábesu "potěšit ženu" :-), jídali velká množství česneku, aby tomuto příkazu dostáli se ctí :-). Sympatické náboženské nařízení, což, ženy? S.
Helena Pešková
|22. 1. 2008 21:04
Lusindo , hmmm , tak já "porthaus" znám z pravé hovězí svíčkové s česnekem v trojobalu .
Martina Marťásek
|22. 1. 2008 20:49
Omlouvám se , ale ten anonym jsem byla já , nějakým nedopatřením se mi asi podařilo odhlásit :-( Jinak se zásadně pod své komentáře podepisuji . Jen malinko nechápu poznámky v receptu i komentářích , že se tento pokrm nazývá "židovský", kvůli chuti česneku . . . To na mne působí tak , že vše , co chutná po česneku , je "židovské" , nebo jsem to jen nepochopila ? A také znám recept na Židovské řízky , které se dělají pouze z hovězího masa . . .
Simča Sládková
|21. 1. 2008 19:59
Anonyme - v receptu není psáno. že musí být z vepžového - my kupujeme krůtí rolku a přesně z té jsem recept zkoučela... A nakonac jak psala Milena Kubíková: autorka sama uvádí, že "židovské" se u nich řízkům říkalo pro silnou česnekovou chuť....
Lusinda
|21. 1. 2008 19:50
P.Heleno,sice nejsem profesionál,ale hov.roštěnec s česnekem v trojobalu se myslím jmenuje "porthaus".
milena kubikova
|21. 1. 2008 15:38
anonym.....to predsa vsetci vieme.....v recepte je jasne pisane, ze autorka to volala zidovske asi kvoli tomu cesnaku.
Anonym
|21. 1. 2008 15:24
Mimo jiné , Židé vepřové maso nejedí . . .
Helena Pešková
|21. 1. 2008 00:21
Chtěla bych přidat svůj názor : Jsem kuchařka z povolání více jak třicet let a pokud mě paměť neklame židovský řízek byl vždy z nízkého hovězího roštěnce,ten rozetřený česnek se solí na mase a obalené v trojobalu byl typickým pro tento recept.
milena kubikova
|20. 1. 2008 20:00
ked ja neviem....mna to teda nejako neoslovilo, resp. nieze neoslovilo, ale zda sa mi to uplne obycajne, aj ked vyprazane udene je skutocne neobycajne. muz ten sa vyjadril ze jednoduche a vyborne, ale on povie na vsetko kde su kvanta cesnaku , ze je to vyborne. netvrdim, ze nebudem opakovat.
Iva
|7. 11. 2006 21:12
Genialni a pritom tak jednoducha kombinace! Muj italsky pritel se olizoval az za usima:-) Tvrdil, ze mu to pripomina October Fest:-) Do bramborove kase jsem pridala trochu kremzske horcice. Parada!
Zuzana Šindlerová
|20. 9. 2006 11:33
Super jídlo, vůbec by mě nenapadlo smažit uzené. S česnekem výborné. 1***
Linči
|18. 6. 2006 20:26
Tak tomu říkám bomba!! Je to opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Maso je šťavnaté a moc chutné.
Jaroslava Oumarová
|12. 4. 2006 07:53
Doporučuju! S česnekem lepší, ale ani s Krenexem to není špatné. Příště asi zkusím čerstvě nastrouhaný křen.
Petra
|11. 1. 2006 15:22
Já jsem tam nedávala česnek, ale jen pepř a malinko soli a bylo to taky super a nic lepšího jak bramborovou kaši si k tomu neumím představit.