• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Židovské řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené maso
    • česnek
    • mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
2
Podává se s bramborovou kaší.
3
Zkoušela jsem dát místo česneku krenex a je to taky dobré.
4
Doma (u maminky) jsme jim říkali židovské, asi kvůli tomu česneku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

Pečené kapří řízky v citronovo…

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kuřecí řízky na paprice

Kuřecí řízky na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 16. 9. 2014 15:07

    Autore/rko - klasický židovský řízek je z hovězího roštěnce. Pak sůl, česnek atd... Žádné vepřové a už vůbec ne uzené.

  • RauM
    RauM | 11. 1. 2012 13:50

    já sice Židovka nejsem, ale i tak jsem zaměnila uzené za kuřecí a taky to nemělo chybu.. jen česnek jsem nastrouhala, pak má jinou chuť

  • lomaci | 4. 4. 2011 14:43

    Nevím jak vy ale, židi nejí VEPŘOVÉ maso !!!! ;-)

  • Simča Sládková | 6. 11. 2009 14:35

    Tak jsem dnes konečně vyzkoušela, je to velice chutné, jen budu příště krájet silnější plátky (měla jsem je silné tak do 1/2 cm, ale lepší budou ty 3/4 cm, jak je v receptu ty vyšší hodnota). Všem "masožravcům" vřele doporučuji :-). Simča

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 10:45

    Simčo, na čo Ty hneď nemyslíš? Ale je to milé. Krásny deň.

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 17:07

    Nedá mi to, abych se m nepřidala jednu poznámku: Proč výrazná česneková chuť evokuje to, že je jídlo "židovské"? Nedávno jsem četla o přírodních afrodisiakách, kde se uvádělo, že česnek je výrazné afrodisiakum. A protože Židé mají povinnost v předvečer šábesu "potěšit ženu" :-), jídali velká množství česneku, aby tomuto příkazu dostáli se ctí :-). Sympatické náboženské nařízení, což, ženy? S.

  • Helena Pešková | 22. 1. 2008 21:04

    Lusindo , hmmm , tak já "porthaus" znám z pravé hovězí svíčkové s česnekem v trojobalu .

  • Martina Marťásek | 22. 1. 2008 20:49

    Omlouvám se , ale ten anonym jsem byla já , nějakým nedopatřením se mi asi podařilo odhlásit :-( Jinak se zásadně pod své komentáře podepisuji . Jen malinko nechápu poznámky v receptu i komentářích , že se tento pokrm nazývá "židovský", kvůli chuti česneku . . . To na mne působí tak , že vše , co chutná po česneku , je "židovské" , nebo jsem to jen nepochopila ? A také znám recept na Židovské řízky , které se dělají pouze z hovězího masa . . .

  • Simča Sládková | 21. 1. 2008 19:59

    Anonyme - v receptu není psáno. že musí být z vepžového - my kupujeme krůtí rolku a přesně z té jsem recept zkoučela... A nakonac jak psala Milena Kubíková: autorka sama uvádí, že "židovské" se u nich řízkům říkalo pro silnou česnekovou chuť....

  • Lusinda | 21. 1. 2008 19:50

    P.Heleno,sice nejsem profesionál,ale hov.roštěnec s česnekem v trojobalu se myslím jmenuje "porthaus".

  • milena kubikova | 21. 1. 2008 15:38

    anonym.....to predsa vsetci vieme.....v recepte je jasne pisane, ze autorka to volala zidovske asi kvoli tomu cesnaku.

  • Anonym | 21. 1. 2008 15:24

    Mimo jiné , Židé vepřové maso nejedí . . .

  • Helena Pešková | 21. 1. 2008 00:21

    Chtěla bych přidat svůj názor : Jsem kuchařka z povolání více jak třicet let a pokud mě paměť neklame židovský řízek byl vždy z nízkého hovězího roštěnce,ten rozetřený česnek se solí na mase a obalené v trojobalu byl typickým pro tento recept.

  • milena kubikova | 20. 1. 2008 20:00

    ked ja neviem....mna to teda nejako neoslovilo, resp. nieze neoslovilo, ale zda sa mi to uplne obycajne, aj ked vyprazane udene je skutocne neobycajne. muz ten sa vyjadril ze jednoduche a vyborne, ale on povie na vsetko kde su kvanta cesnaku , ze je to vyborne. netvrdim, ze nebudem opakovat.

  • Iva | 7. 11. 2006 21:12

    Genialni a pritom tak jednoducha kombinace! Muj italsky pritel se olizoval az za usima:-) Tvrdil, ze mu to pripomina October Fest:-) Do bramborove kase jsem pridala trochu kremzske horcice. Parada!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 9. 2006 11:33

    Super jídlo, vůbec by mě nenapadlo smažit uzené. S česnekem výborné. 1***

  • Linči | 18. 6. 2006 20:26

    Tak tomu říkám bomba!! Je to opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Maso je šťavnaté a moc chutné.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:53

    Doporučuju! S česnekem lepší, ale ani s Krenexem to není špatné. Příště asi zkusím čerstvě nastrouhaný křen.

  • Petra | 11. 1. 2006 15:22

    Já jsem tam nedávala česnek, ale jen pepř a malinko soli a bylo to taky super a nic lepšího jak bramborovou kaši si k tomu neumím představit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mouka Rostlinný olej Strouhanka Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Jahodový likér

Jahodový likér

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

26
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
23
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
21
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
20
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
18
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact