• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Židovské řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené maso
    • česnek
    • mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
2
Podává se s bramborovou kaší.
3
Zkoušela jsem dát místo česneku krenex a je to taky dobré.
4
Doma (u maminky) jsme jim říkali židovské, asi kvůli tomu česneku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kuřecí řízky na paprice

Kuřecí řízky na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 16. 9. 2014 15:07

    Autore/rko - klasický židovský řízek je z hovězího roštěnce. Pak sůl, česnek atd... Žádné vepřové a už vůbec ne uzené.

  • RauM
    RauM | 11. 1. 2012 13:50

    já sice Židovka nejsem, ale i tak jsem zaměnila uzené za kuřecí a taky to nemělo chybu.. jen česnek jsem nastrouhala, pak má jinou chuť

  • lomaci | 4. 4. 2011 14:43

    Nevím jak vy ale, židi nejí VEPŘOVÉ maso !!!! ;-)

  • Simča Sládková | 6. 11. 2009 14:35

    Tak jsem dnes konečně vyzkoušela, je to velice chutné, jen budu příště krájet silnější plátky (měla jsem je silné tak do 1/2 cm, ale lepší budou ty 3/4 cm, jak je v receptu ty vyšší hodnota). Všem "masožravcům" vřele doporučuji :-). Simča

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 10:45

    Simčo, na čo Ty hneď nemyslíš? Ale je to milé. Krásny deň.

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 17:07

    Nedá mi to, abych se m nepřidala jednu poznámku: Proč výrazná česneková chuť evokuje to, že je jídlo "židovské"? Nedávno jsem četla o přírodních afrodisiakách, kde se uvádělo, že česnek je výrazné afrodisiakum. A protože Židé mají povinnost v předvečer šábesu "potěšit ženu" :-), jídali velká množství česneku, aby tomuto příkazu dostáli se ctí :-). Sympatické náboženské nařízení, což, ženy? S.

  • Helena Pešková | 22. 1. 2008 21:04

    Lusindo , hmmm , tak já "porthaus" znám z pravé hovězí svíčkové s česnekem v trojobalu .

  • Martina Marťásek | 22. 1. 2008 20:49

    Omlouvám se , ale ten anonym jsem byla já , nějakým nedopatřením se mi asi podařilo odhlásit :-( Jinak se zásadně pod své komentáře podepisuji . Jen malinko nechápu poznámky v receptu i komentářích , že se tento pokrm nazývá "židovský", kvůli chuti česneku . . . To na mne působí tak , že vše , co chutná po česneku , je "židovské" , nebo jsem to jen nepochopila ? A také znám recept na Židovské řízky , které se dělají pouze z hovězího masa . . .

  • Simča Sládková | 21. 1. 2008 19:59

    Anonyme - v receptu není psáno. že musí být z vepžového - my kupujeme krůtí rolku a přesně z té jsem recept zkoučela... A nakonac jak psala Milena Kubíková: autorka sama uvádí, že "židovské" se u nich řízkům říkalo pro silnou česnekovou chuť....

  • Lusinda | 21. 1. 2008 19:50

    P.Heleno,sice nejsem profesionál,ale hov.roštěnec s česnekem v trojobalu se myslím jmenuje "porthaus".

  • milena kubikova | 21. 1. 2008 15:38

    anonym.....to predsa vsetci vieme.....v recepte je jasne pisane, ze autorka to volala zidovske asi kvoli tomu cesnaku.

  • Anonym | 21. 1. 2008 15:24

    Mimo jiné , Židé vepřové maso nejedí . . .

  • Helena Pešková | 21. 1. 2008 00:21

    Chtěla bych přidat svůj názor : Jsem kuchařka z povolání více jak třicet let a pokud mě paměť neklame židovský řízek byl vždy z nízkého hovězího roštěnce,ten rozetřený česnek se solí na mase a obalené v trojobalu byl typickým pro tento recept.

  • milena kubikova | 20. 1. 2008 20:00

    ked ja neviem....mna to teda nejako neoslovilo, resp. nieze neoslovilo, ale zda sa mi to uplne obycajne, aj ked vyprazane udene je skutocne neobycajne. muz ten sa vyjadril ze jednoduche a vyborne, ale on povie na vsetko kde su kvanta cesnaku , ze je to vyborne. netvrdim, ze nebudem opakovat.

  • Iva | 7. 11. 2006 21:12

    Genialni a pritom tak jednoducha kombinace! Muj italsky pritel se olizoval az za usima:-) Tvrdil, ze mu to pripomina October Fest:-) Do bramborove kase jsem pridala trochu kremzske horcice. Parada!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 9. 2006 11:33

    Super jídlo, vůbec by mě nenapadlo smažit uzené. S česnekem výborné. 1***

  • Linči | 18. 6. 2006 20:26

    Tak tomu říkám bomba!! Je to opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Maso je šťavnaté a moc chutné.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:53

    Doporučuju! S česnekem lepší, ale ani s Krenexem to není špatné. Příště asi zkusím čerstvě nastrouhaný křen.

  • Petra | 11. 1. 2006 15:22

    Já jsem tam nedávala česnek, ale jen pepř a malinko soli a bylo to taky super a nic lepšího jak bramborovou kaši si k tomu neumím představit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mouka Rostlinný olej Strouhanka Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Domácí chleba

Domácí chleba

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
69
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
65
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
59
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
41
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovský bůček
Židovský bůček
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
  • Recepty.cz
  • Židovské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact