g
maso
(Vepřové prorostlejší, kuřecí x krůtí prsa)
2
ks
cibule
Velké
hořčice
Obyčejná
kečup - jemný
kečup - ostrý
worcestrová omáčka
sojová omáčka
sůl
pepř mletý
mouka
2
sklenice
nakládané okurky
1-2
250
g
hladká mouka
(Na obalení a na zahuštění)
250
ml
smetana
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, pak vložíme kečupy, hořčici, worchestr a sojovku - množství podle toho, jak chceme mít žlutou, či červenou omáčku. (Já dávám více hořčice).
2
Pak vložíme zpět maso a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak vyjmeme maso, rozmixujeme, dáme celé okurky scezené, a jen provaříme, aby pustily kyselou chuť, musí být ale stále křupavé - pak je vyjmeme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, vložíme zpět maso a okurky.
3
Příloha - knedlík a těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucius
|13. 4. 2014 18:21
Židovina? Maso a smetana???? Měl jsem za to, že židovina je druh šouletu s brambory a kuřetem...
Dana Nevrklová
|22. 8. 2007 13:25
No ano, když se vezmou velké - myslela jsem paní Jano sklenice menších drobných - omlouvám se. Když dáte na talíž každému 5 okurek, není to až tak mnoho.